Mario Stanić: Ovoj generaciji trebat će i sreće da dostigne onu iz ´98.

Foto: AFP

U NOVOJ kolumni za igraliste.hr Mario Stanić pokušava usporediti generaciju '98. s novom generacijom hrvatskog nogometa, i ne uspijeva mu.

"U pravu je Joe Šimunić koji smiruje euforiju, jer je tanka linija po kojoj se pleše u nogometnom svijetu. Na dobrom smo putu, u pravom smjeru idemo, ali ima još igre - samo prvi iz skupine je siguran putnik, drugoplasiranu momčad očekuje ždrijeb i sudačka nadoknada, to jest - dodatne kvalifikacije.  Ne sumnjam da će  izbornik i igrači učiniti sve da se dodatna neizvjesnost izbjegne ali opreza nikad dosta…

Treba biti oprezan i kada se uspoređuju  dvije generacije. Uvijek se nasmijem kad te usporedbe krenu - vječita dvojba: tko je bolji? Ova ili ona generacija? Kao da je to  nešto bitno! Osobno mislim da je nemoguće uspoređivati  i nemoguće odgovoriti na takvo pitanje.

Primjer: bilo je boljih igrača od mene, ali nisu napravili zavidnu karijeru i ljudi ih ne pamte.

Nakon pobjede protiv reprezentacije Srbije ova generacija je napravila podvig kakav vatreni iz '98 nisu uspjeli. Po tom pitanju oni su uspješniji, ali morat će još puno toga napraviti da bi bili uspješni kao generacija iz '98.  Bez obzira na kvalitetu i na rad, treba imati i dozu sreće. Još uvijek se sjećam kako smo mi sretno prošli kvalifikacije i u kojim tekmama nas je sreća pomazila"

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.