Anas Sharbini ima novi klub: Počeo sam raditi, ne da mi se više svaki dan putovati

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

ANAS SHARBINI (37) posljednje je tri godine igrao za OŠK iz Omišlja, koji je prošle sezone osvojio 4. NL NS Rijeka. Sada je odlučio promijeniti klub pa će zaigrati u Rječini iz Dražica, koja se natječe u 1. ŽNL Primorsko-goranske. Anas je u tom klubu i započeo karijeru, a za Sportcom je rekao: "Počeo sam raditi, ne da mi se više svaki dan putovati."

Sharbini je svojedobno bio jedan od najboljih igrača SHNL-a. Profesionalnu karijeru započeo je u Rijeci 2005. godine, a 2009. je s bratom Ahmadom otišao u Hajduk za dva milijuna eura. Ondje nije igrao kako se od njega očekivalo pa je 2012. prešao u saudijski Al-Ittihad za 1.8 milijuna eura.

Jedan od najvećih majstora SHNL-a

Uslijedio je povratak u Rijeku nakon godinu dana, gdje je imao problema s trenerom Matjažom Kekom. Bio je potom na posudbi u turskom Osmanlisporu, a potom je odradio još dvije godine ugovora s Rijekom. Prije šest godina otišao je u NK Grobničan, koji se natječe u trećoj ligi, a od 2021. je bio član OŠK-a.

Anas je za Rijeku odigrao 165 utakmica. Zabio je 42 gola te 44 puta asistirao. Za Hajduk je u 74 utakmice zabio 15 golova te upisao 30 asistencija, dok za Al Ittihad u 19 nastupa nije imao konkretnog učinka. Za reprezentaciju Hrvatske je u tri nastupa zabio dva gola, od čega jedan Argentini u prijateljskoj utakmici.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.