Brekalo odgovorio ostaje li u Hajduku: Došao sam se vratiti u formu

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

JOSIP BREKALO (25) u zimskom prijelaznom roku došao je na posudbu u Hajduk iz Fiorentine. Splitski klub u tom je trenutku bio vodeći u SuperSport HNL-u, ali je u proljetnom dijelu sezone doživio krizu zbog koje je u konačnici pao na treće mjesto te ostao bez trofeja i u SuperSport Hrvatskom kupu, natjecanju koje je osvajao protekle dvije sezone.

Brekalo je upisao 16 nastupa, dva pogotka i osam asistencija za Splićane, što nije bilo dovoljno da ga izbornik Zlatko Dalić uvrsti na popis reprezentativaca za Europsko prvenstvo, koje 14. lipnja počinje u Njemačkoj. Brekalo bi se tako, prema dogovoru Hajduka i Fiorentine, sada trebao vratiti u talijanski klub s kojim ima ugovor do ljeta 2026. godine.

"Došao sam ovamo dati sve od sebe, vratiti se u formu"

Govorio je o tome hoće li ostati u Hajduku ili se vratiti u Fiorentinu. "Ja sam igrač Fiorentine, koji je ovdje na posudbi. Vidjet ćemo kakvi su njihovi planovi kada završi sezona. Naravno, ponosan sam što sam dio tako velikog kluba i nadam se svojoj šansi tamo. 

Došao sam ovamo dati sve od sebe, vratiti se u formu. Između ostaloga, ja sam inzistirao na posudbi, oni su bili zadovoljni sa mnom. Kao što sam rekao, igra se svaka dva, tri četiri dana i svaki im je igrač bio bitan.

Međutim, radi svojeg razvoja i forme tražio sam izlaz u nekoj posudbi. Na kraju je najbitnije da sam se vratio u formu i da mogu iduće sezone krenuti što bolje", odgovorio je Brekalo, koji je ranije u karijeri nastupao za Dinamo, Wolfsburg, Stuttgart i Torino, dok je za Hrvatsku sakupio 35 utakmica i četiri pogotka.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.