Čeferin: Saudijci griješe. Kinezi su napravili sličnu stvar

Foto: EPA

PREDSJEDNIK UEFA-e Aleksander Čeferin u razgovoru za nizozemsku televiziju NOS komentirao je poteze klubova iz Saudijske Arabije koji su počeli dovoditi nogometne zvijezde poput Cristiana Ronalda, Karima Benzeme i N'Gola Kantea, a pokazuju interes i za kapetanom hrvatske reprezentacije i veznjakom Real Madrida Lukom Modrićem, Hakimom Ziyechom, Romeluom Lukakuom, Pierre-Emerick Aubameyangom i ostalima.

"Mislim da je to pogreška za saudijski nogomet jer bi trebali ulagati u akademije, dovoditi trenere i razvijati vlastite igrače. Sustav koji dovodi igrače na završetku karijere nije sustav kojim se razvija nogomet. Sličnu pogrešku napravili su kineski klubovi kada su kupili igrače koji su bili na kraju karijera. 

Navedite mi jednog igrača koji je na vrhuncu, u najboljim godinama, i koji karijeru počinje u Saudijskoj Arabiji. Nije stvar samo u novcu. Nogometaši žele osvajati titule, a najjača konkurencija je u Europi", izjavio je Čeferin.

"Neki igrači na kraju karijera odlaze u određene klubove kako bi zaradili novac"

Čeferin misli na kineske klubove koji su u proteklom desetljeću također dovodili nogometne zvijezde, koje su onamo išle kako bi zaradile posljednji veliki novac u karijerama. Međutim, tamošnji nogomet zbog toga nije napravio iskorak.

Čeferin je odgovorio i na pitanje je li europski nogomet izgubio najveće zvijezde odlaskom Ronalda i Benzeme. "Nismo ih izgubili. Oni i dalje igraju nogomet. Neki igrači na kraju karijera odlaze u određene klubove kako bi zaradili novac", izjavio je predsjednik UEFA-e.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.