Dalić ga nije zvao na Euro. PAOK za njega traži 8 milijuna eura od kluba iz Serie A

Foto: EPA

DOMINIK KOTARSKI (24) nije se probio na popis Zlatka Dalića za Euro čak ni kao treći golman. To je bilo iznenađenje jer golman novog grčkog prvaka PAOK-a sjajno brani za taj klub. Uostalom, u to su se uvjerili igrači i navijači Dinama na utakmicama osmine finala Konferencijske lige. Očekivalo se da će Kotarski biti na popisu za Euro i zato što je za Hrvatsku debitirao prije tri mjeseca, u finalu turnira u Egiptu.

Sjajne partije Kotarskog nisu prošle nezamijećeno. Gianluca Di Marzio, jedan od najpouzdanijih izvora s mercata, ranije je već pisao da je za hrvatskog golmana zainteresiran Inter. Nadalje, želi ga i bundesligaš Augsburg. Konačno, Di Marzio je dodao da je Kotarski na popisu dva povratnika u najjače lige, Southamptona i Parme.

Sada se pojavio novi zainteresirani klub, a to je talijanska Genoa, koja je prošlu sezonu završila na 11. mjestu Serie A i čiji je kapetan Milan Badelj. Prema istom izvoru, Genoa je PAOK-u službeno ponudila tri milijuna eura i napadača Kelvina Yeboaha koji bi u Grčku otišao na posudbu. Grčki prvak je to odbio i za Kotarskog traži najmanje osam milijuna eura.

Neobičan put za Kotarskog

Kotarski je do sada imao pomalo neobičan put u karijeri, onakav kakav često rezultira nestajanjem s nogometne mape svijeta. Bio je dio akademije Dinama, ali za prvu momčad nikada nije upisao službeni nastup, već je kao 17-godišnjak otišao u nizozemskog velikana Ajax. Dogodilo se to nakon U-17 Eura koji je održan u Hrvatskoj 2017., a na kojem je Kotarski bio najbolji pojedinac reprezentacije.

Za Ajax je to bilo dovoljno te ga je kupio za dva milijuna eura, unatoč tome što je morao čekati do siječnja 2018. kako bi ga mogao registrirati. Ni ondje Kotarski nije dočekao nastup za prvu momčad, već je branio za mladu momčad i skupio 60 nastupa u toj kategoriji. U ljeto 2021. godine posudila ga je Gorica i tad je krenulo buđenje karijere.

Za velikogoričkog prvoligaša skupio je 28 nastupa u godinu dana te je osam puta sačuvao mrežu čistom. Nakon isteka posudbe Gorica ga je trajno otkupila za milijun eura, ali to "trajno" se pretvorilo u doslovno jedan dan jer je odmah transferiran u PAOK za dvostruko veći iznos. Za Kotarskog se ovaj potez pokazao odličnim. Za PAOK je upisao 93 nastupa u dvije sezone, okitio se naslovom prvaka Grčke i izborio poziv u reprezentaciju. Transfermarkt njegovu vrijednost procjenjuje na pet milijuna eura.

Grafika: Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.