HNL

Dambrauskas: Mislim da rezultat nije realan. Čeka nas još 15 finala

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

HAJDUK je 4:0 pobijedio kod Gorice u 22. kolu 1. HNL. Splićani su do visoke pobjede došli najviše zahvaljujući sjajnom Marku Livaji, koji je s dva gola i asistencijom uništio sve šanse domaćina za pozitivan rezultat. Po gol su još dodali debitant Ferro i Jan Mlakar. Nakon utakmice svoje viđenje situacije iznio je Hajdukov trener Valdas Dambrauskas, koji je nekada vodio i Goricu.

"Ovo je sjajno mjesto za mene. Lijepo se tu vratiti, osjetio sam emocije. Mislim da nikome nije lako igrati ovdje. Hajdukovi rezultati u prošlosti ovdje to pokazuju. Sretan sam zbog tri boda, ali ne mislim da je rezultat realan. Pogotovo u prvom dijelu, imali smo 2:0, ali nismo zaslužili toliku prednost. To moramo imati na umu. Odigrali smo puno dugih lopti. Nakon što smo zabili za 1:0, imali smo šansu i za 2:0. Pripremali smo se za presing i to nam se isplatilo. Razbijali smo njihov ritam, nismo im dozvolili da igraju sa samopouzdanjem. Što se tiče igre s loptom i kontrole utakmice, to su stvari u kojima moramo napredovati i to jako brzo", rekao je Hajdukov trener u uvodu.

Objasnio promjenu formacije

Komentirao je promjenu formacije u 3-4-1-2: "Mislim da je to bila logična odluka. Nismo imali Vukovića i Fossatija. Oni nam daju dobre opcije u veznom redu. Grgić i Atanasov su top igrači, ali prvi put su zajedno igrali. Grgiću je ovo bio službeni debi. Željeli smo da budu sigurni. Ferro? Vrlo sam sretan zbog njega. Vrlo pozitivan start. Mikanović je isto ostavio dobar dojam. Svi igrači koji su ušli su donijeli energiju. Zadovoljan sam kako su igrali. Naravno, analizirat ćemo sve situacije. Čeka nas još 15 finala. Moramo u svakom od njih pokazati najbolje lice."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.