Danas je otvaranje Olimpijskih igara. Evo gdje možete gledati

Foto: EPA

STIGAO je dan početka Olimpijskih igara u Parizu, najiščekivanijeg sportskog događaja na svijetu ove godine. Za najcjenjenija odličja će se boriti preko 10 tisuća sportaša iz više od 200 zemalja, a priredba će trajati od danas pa sve do nedjelje 11. kolovoza.

Igre će biti otvorene posebnom ceremonijom koja kreće u 19:30. Trajat će nekoliko sati, a tijekom nje će prodefilirati predstavnici svih zemalja sudionica. Parada "Nacija na brodovima" će se održati na rijeci Seini, dakle prvi put domaćin defilea neće biti stadion.

Mogu li naši sportaši nadmašiti uspjeh iz Rija? 

Hrvatsku će na Olimpijskim igrama u Parizu predstavljati 73 sportaša, od kojih 58 muških i 15 ženskih predstavnika iz 16 sportova, a ukupno hrvatsko izaslanstvo brojat će 157 osoba. Otvaranje možete pratiti na HRT-u 2, a komentirat će ga Zrinka Grancarić i Marko Šapit. Uz to moći ćete pratiti i tekstualni prijenos na Indexu, a otvaranje možete oratiti i na streaming platformi Max (bivši HBO Max) bez dodatnog troška na mjesečnu pretplatu.

Do sada su najuspješnije Igre u hrvatskoj povijesti bile one u Rio de Janeiru prije osam godina, kad su hrvatski sportaši osvojili čak 10 medalja, od čega polovicu zlatnih. Delegacija u Parizu će pokušati dostići taj uspjeh.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.