Enrique šokirao javnost. U Katar nije pozvao Sergija Ramosa

Foto: Profimedia

IZBORNIK španjolske nogometne reprezentacije Luis Enrique objavio je popis igrača koje će voditi u Katar. Furija igra u skupini E, kao i Njemačka, Japan te Kostarika. Ovo je važna vijest i za hrvatsku reprezentaciju jer je riječ o skupini s kojom se u osmini finala križa skupina u kojoj je momčad Zlatka Dalića.

Popis sadrži nekoliko velikih iznenađenja. Najveće je ono da nije pozvan Sergio Ramos, stoper PSG-a koji je za reprezentaciju odigrao 180 utakmica i zabio 23 gola. Na popisu nema ni Liverpoolovog veznjaka Thiaga Alcantare, Villarrealovog Gerarda Morena, Hectora Bellerina iz Barcelone i Marca Cucurelle iz Chelseaja.

Za mjesto u Kataru nije se uspio izboriti ni Realov Nacho, a zanimljivo je da na vratima nećemo gledati nijednu od dvije zvijezde. Kepa, najskuplji golman u povijesti, nije dobio poziv, a Unitedov David de Gea je izostavljen i sa šireg popisa.

Suigrač stao u obranu Ramosa

Odmah nakon što je popis objavljen, Ramosov suigrač iz PSG-a Achraf Hakimi na Twitteru je objavio poruku podrške španjolskom stoperu. "Ramos, najbolji branič na svijetu", napisao je Marokanac kojeg u skupini čega ogled protiv Hrvatske.

Treba dodati da Ramos nije igrao za reprezentaciju dulje od godinu dana. Većinom je za to zaslužna ozljeda koja ga je udaljila od Lige nacija, ali vodeći španjolski mediji i dalje su smatrali da će Enrique voditi legendu u Katar.

Ramos nedavno postavio rekord u PSG-u

Ramos je prije desetak dana postavio rekord u PSG-u koji je u 13. kolu francuskog prvenstva pobijedio Troyes 4:3. Golove za parišku momčad postigli su Carlos Soler, Leo Messi, Neymar i Kylian Mbappe. Dvostruki strijelac za goste bio je Mama Balde, a treći gol postigao je bivši igrač Hajduka Ante Palaversa.

Ramos je bio u prvoj postavi trenera Christophea Galtiera. To mu je bio 30. nastup za PSG u svim natjecanjima. S obzirom na to da ni u jednoj od tih utakmica nije izgubio, 36-godišnji španjolski branič postavio je novi klupski rekord neporaženosti.

Dosad je doživio 23 pobjede i sedam neriješenih rezultata, što je jedna utakmica više od Brazilca Raija, koji je sredinom devedesetih igrao u PSG-u. Podsjetimo, Ramos je kao slobodan igrač prošle godine došao u PSG. Nakon što se u prvoj sezoni nije naigrao zbog ozljeda, ove je nastupio 16 puta.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.