Evo što Dinamu treba u zadnjem kolu za prolazak skupine

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

DINAMO je u 5. kolu skupine C Konferencijske lige pobijedio Astanu u gostima 2:0. Momčad Sergeja Jakirovića odigrala je solidnu utakmicu osobito u drugom poluvremenu i do pobjede je došla golovima Gabriela Vidovića u 48. i Takura Kaneka u 79. minuti.

Dinamo je ovom pobjedom napravio veliki korak prema osmini finala Konferencijske lige. Sa šest bodova je izbio na drugo mjesto barem do večerašnje utakmice Ballkanija i Viktorije koji igraju do 18:45. No, kako god ta utakmica završila, Dinamu će u zadnjem kolu 14. prosinca na Maksimiru biti dovoljna bilo kakva pobjeda protiv Ballkanija.

Ako Ballkani ne pobijedi Viktoriju, Dinamu bi bio dovoljan i bod protiv Kosovara. U takvom raspletu Dinamo bi na kraju imao sedam bodova koliko bi mogla imati i Astana ako bi pobijedila u Plzenu, ali bi hrvatski prvak izbio na drugo mjesto zbog boljeg međusobnog omjera s Kazahstancima, što je prvi kriterij određivanja poretka.

Podsjetimo, prvoplasirana momčad u skupini ide izravno u osminu finala Konferencijske lige, dok drugoplasirana ide u šesnaestinu finala u kojoj će igrati protiv trećeplasiranih iz skupina Europa lige. Viktoria Plzen je u ovoj skupini već osigurala prvo mjesto.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.