Gattuso o uvjetima na Farskim otocima: Najlakše je reći "Gospe moja"

Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

HAJDUK je u drugom pretkolu Konferencijske lige na krcatom Poljudu s 2:0 pobijedio HB Torshavn, klub s Farskih otoka. Golove za Hajduk su postigli Filip Uremović u 19. i Marko Livaja s bijele točke u 30. minuti. Utakmicu je komentirao Gennaro Gattuso, trener Hajduka.

Gattuso nahvalio Kalika

Talijan je komentirao odluku da veznjaka Anthonyja Kalika (26) prebaci na poziciju lijevog krila, gdje se dobro snašao. Australac je asistirao za prvi gol te kasnije izborio penal: "On ima volju, brzinu, a i dobro reže lopte. Svakome ćemo definirati pozicije, to je sve labilno. Bitno je da se momci trude i daju sve od sebe."

"Najlakše je reći Gospe moja"

Na Farskim otocima Hajduk će igrati u drugačijim uvjetima nego jučer. Ondje ga čeka znatno niža temperatura, koja neće biti iznad 15 Celzijevih stupnjeva, a moglo bi biti i kiše. Igrat će se na umjetnoj travi.

"Ne tražim nikakve alibije, trenirat ćemo. Najlakše je reći 'Gospe moja' i predati se. Pripremit ćemo se na sve i bit ćemo spremni. Trenirat ćemo na umjetnoj travi u Prugovu, gdje je i manja temperatura. Tamo će biti 10 stupnjeva manje, ali pripremit ćemo se na sve."

"Mora to biti i bolje"

Još je dodao: "Događaju se greške, ali bitno ih je ispravljati. Generalno sam jako zadovoljan izvedbom momaka, ali mora to biti i bolje. Bit ćemo spremni za Farske otoke." Kaliku je ovo drugi mandat u splitskom klubu. U Hajduk je došao u veljači 2016. iz australskog Central Coasta. 

Potom ga je Hajduk posudio Sydney FC-u i Rudešu, a u veljači 2020. je besplatno prešao u Goricu. Ondje se nametnuo kao jedan od ključnih igrača pa se u kolovozu 2022. vratio za 300 tisuća eura. Kalik za Hajduk ima 69 nastupa, tri gola i tri asistencije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.