Genijalan plan Reala za mladića koji je sinoć u dresu Girone uništio Barcelonu

Foto: Profimedia

GIRONA nije hit samo La Lige - taj mali klub najveća je senzacija u svih pet najjačih europskih liga. Girona je u nedjelju navečer šokirala Barcelonu na gostovanju utrpavši joj čak četiri gola. Nakon 16 kola vodeća je na ljestvici s dva boda više od Reala. Jedan od junaka hit-momčadi je 22-godišnji Miguel Gutiérrez.

Ovaj lijevi bek Girone briljirao je protiv Katalonaca, a u veliku pobjedu ugradio je i gol za 2:1 kad je na impresivan način probio lijevu stranu, uvukao se u sredinu i krasnim udarcem matirao nemoćnog vratara Penu.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ VIDEO GOLA

Realov klinac šokirao Barcu 

''Vježbao sam takav gol puno puta na treningu. Moram taj udarac samo još malo doraditi'', kratko je prokomentirao najvažniji gol karijere mladić koji je počeo igrati u Real Madridu nastupivši za sve njene omladinske selekcije. Za prvu momčad Reala prije dvije sezone odigrao je devet utakmica, a u dresu omladinske momčadi Reala (Castilla) bio je ključni igrač u pohodu na juniorsku Ligu prvaka u sezoni 2019./20. Kao lijevi bek zabio je gol Interu u četvrtfinalu, Salzburgu u polufinalu te Benfici u finalu u pobjedi 3:2. 

Real ništa ne prepušta slučaju 

Veliki Raul, koji ga je tada vodio, često ga je spominjao kao budućnost Reala, no pravu šansu nije dobio ni kod Zidanea ni kod Ancelottija. Jednostavno, za klinca poput njega, bez obzira koliko talentiran bio, konkurencija je bila prejaka. No Real ne bi bio najveći klub na svijetu da se tek tako rješava igrača od kojih se puno očekuje.

Kraljevski klub ga je u kolovozu 2022. prodao Gironi za četiri milijuna eura, ali Real je u ugovor uvrstio klauzulu o pravu prvokupa, što jasno govori da su ga Kraljevi željeli promatrati kako se razvija daleko od glamura Bernabeua. 

Štoviše, Real je pripremio čak tri opcije prvokupa - osam milijuna eura ako ga dovede u ljeto, devet milijuna u ljeto 2025. i 10 ako ga vrati godinu nakon toga.

Genijalan plan Florentina Pereza

Ukratko, Florentino Perez se osigurao ako mladić eksplodira, a kao što vidimo, upravo se to dogodilo. Gutiérrez je i prošle sezone bio standardan u Gironi, dok je ove jedan od junaka kluba koji je šokirao cijelu Europu, no još se ne zna hoće li ga za nekoliko mjeseci Real vratiti.

Španjolski mediji mjesecima pišu kako se Kraljevi moraju pojačati na obje bočne strane, a što se tiče lijeve, prvi favorit je Alphonso Davies. Ovaj 23-godišnji Bayernov Kanađanin najtraženiji je lijevi bek na europskom tržištu, žele ga svi najjači i najbogatiji klubovi, a Carlo Ancelotti na toj poziciji još ima Frana Garciju i Ferlanda Mendyja.

Francuz se oporavio od ozljede zbog koje je ispao iz momčadi i Ancelotti mu daje sve više minuta. Marca piše da baš zato Real ne žuri s odlukom o povratku Gutiérreza jer želi da mladić ima najbolje uvjete za ispravan razvitak kako bi ga mogao vratiti u idealnom trenutku kao pravo pojačanje. Čak i ako na zimu napusti Gironu. ''U Realu nemaju svi mjesta, ali vrijeme uglavnom pokaže da ga oni koji ga zasluže na kraju i nađu. Gutiérrez bi mogao biti jedan od takvih'', zaključuje Marca. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.