Guardian o Hrvatskoj: Kad vam vezni red ima 99 godina, možda je sve moralo biti tako

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

BRITANSKI Guardian analizirao je i rangirao nastupe svih reprezentacija tijekom grupne faze Europskog prvenstva. Hrvatsku je postavio na 18. mjesto, a od reprezentacija koje se nisu plasirale u osminu finala na više mjesto (17.) smjestila se samo Ukrajina, koja je bila zadnja u grupi iako je osvojila četiri boda.

Guardian: Kad vam vezni red zajedno ima 99 godina...

"Možda je ovo bio jedan turnir previše za zlatnu generaciju Zlatka Dalića, no lako je biti general poslije bitke. Njen kraj stigao je u 98. minuti protiv Italije, kada su primili gol za izjednačenje. Tako su ispustili i dva boda protiv Albanije. No možda je to ono što vam se dogodi kad vam vezni red zajedno ima 99 godina, koliko je imao protiv Albanije", piše Guardian i dodaje:

"Dalić se na kraju žalio na osam minuta sudačke nadoknade protiv Italije, a bilo je nemoguće da vam ne bude žao Luke Modrića koji je samo nemoćno gledao kako se ta drama odvija, s obzirom na to da je bio zamijenjen. Moguće je da ga više nikad nećemo vidjeti na velikom natjecanju."

Dodajmo da je na prvo mjesto Guardian smjestio Španjolsku, a prate je Njemačka i Austrija. Posebno je kritičan bio prema Engleskoj, koju je stavio tek na deveto mjesto, iza reprezentacija kao što su Gruzija i Turska.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.