VIDEO Rijeka spektakularno obilježila 40. godišnjicu pobjede protiv Reala

Screenshot: NK Rijeka

NA JUČERAŠNJI dan prije 40 godina Rijeka je na Kantridi pobijedila Real Madrid 3:1 u sklopu šesnaestine finala Kupa UEFA-e. Rijeka je tu utakmicu odigrala sjajno. Na kraju nije prošla dalje jer je u uzvratu u Madridu Real slavio 3:0 u utakmici u kojoj je Rijeka dobila čak tri crvena kartona. Unatoč tome, pobjeda protiv tako velikog kluba jedna je od najvećih u povijesti Rijeke.

Rijeka je okruglu godišnjicu obilježila tako što je na Kantridi okupila trojicu aktera tadašnjeg uspjeha - Srećka Juričića, Danka Matrljana i Damira Desnicu. "Najemotivniji dio večeri bio je kada su na travnjak Kantride, uz skandiranje navijača, 'istrčali' Srećko Juričić, Danko Matrljan i Damir Desnica prije nego su se ugasili reflektori, a signalna raketa ispaljena u riječko nebo označila početak spektakularne bakljade oko cijelog stadiona.

Čuveni stadion podno stijena obasjalo je stotinu baklji, na zapadnoj tribini je ispisan rezultat utakmice 3:1, a istovremeno je krenulo i navijanje. Za naježiti se…" stoji u objavi riječkog kluba.

40. obljetnica pobjede protiv Real Madrida

⚽️ Znaš li da je bila bolja od Real Madrida... 🔵⚪️ #ZajednosmoRijeka

Objavljuje NK Rijeka u Četvrtak, 24. listopada 2024.

Otkriven je mural posvećen pobjedi nad Realom

Navijačka skupina Armada preselila se potom na parkiralište iza centralne tribine gdje je otkriven mural posvećen pobjedi nad Realom, uz poruku "Znaš li da je bila bolja od Real Madrida…" s prepoznatljivom figurom Matrljana kako s rukama u zraku slavi pogodak i nabrojanim igračima koji su bili dio ove čuvene utakmice.

Za Rijeku su tada igrali Mauro Ravnich, Nebojša Malbaša, Boris Tičić, Srećko Juričić, Miloš Hrstić, Borče Sredojević, Nenad Gračan, Adriano Fegic, Dragan Stevanović, Danko Matrljan, Damir Desnica, a u igru su još ušli Davor Radmanović i Nikica Milenković.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.