Španjolci najavili El Clasico: Bodybuilderi, svirači flaute i čudesni Modrić

Foto: Profimedia

REAL MADRID dočekuje Barcelonu u prvom ovosezonskom El Clasicu u španjolskom prvenstvu. Barcelona u ovom trenutku ima tri boda prednosti u odnosu na Real, a navijači domaće momčadi nadaju se da će ta prednost već sutra biti izbrisana. Pomoći u tome mogao bi i trebao i Luka Modrić.

As piše o tome da Carlo Ancelotti ima ant-Flick plan, odnosno ideju kako zaustaviti momčad Hansa Flicka u 90 subotnjih minuta. Podsjećajući na to da je Real slavio u posljednja četiri službena El Clasica, navodi se da taj plan uključuje nužnu suradnju Kyliana Mbappea i Viniciusa Juniora i njihovu brzinu pred Barceloninim golom. 

Netko Mbappeu i Viniciusu mora i dati loptu, zato će tu biti Modrić

Potom se dodaje da ne ovisi sve o njima jer je "potrebno da lopta do njih dođe". "Zato Luka Modrić ima veliku šansu ponovno biti dio početne postave." Da najveći derbi dočekuje u sjajnoj formi, As navodi i u drugom tekstu pod naslovom "Modrić protiv nostalgije".

Njemu je nejasan pojam samozadovoljstva, navodi se u tekstu uz podsjetnik da je dva produženja ugovora tražio i dobio na račun igara, a ne starih zasluga. Ističe se i da ne voli da ga se podsjeća na njegove godine, a nedavno je, s 39 godina i 40 dana, postavio rekord postavši najstariji igrač Reala u službenim utakmicama.

"Njegov nogomet nema roka trajanja", dodaje se u dijelu teksta kojim se evocira čudesna asistencija Viniciusu protiv Celte i njegova igra protiv Borussije Dortmund u Ligi prvaka. Novinar Asa potom u tekstu ističe "sjajnu kolumnu Sida Lowea za The Guardian" i citira kolegu: "Postoji razlog zašto je Modrić još uvijek tu i to nije nostalgija. Nisu to ni odigrane utakmice ni 27 osvojenih trofeja, najviše od ikog... Jednostavnije je: on je još uvijek dobar."

Na obalu El Clasica doveslao je u sjajnoj formi

As nastavlja isticanjem Modrićevog doprinosa u nedavnim uspjesima Reala i navodeći da je bio "čudesan" u preokretima. "Oduzimao je lopte i stvarao, razbijao linije, davao energiju Madridu s više bodybuildera nego svirača flaute u momčadi. Na obalu El Clasica doveslao je u sjajnoj formi. I to mu podiže šanse za prvih 11 u derbiju."

Podsjeća se da Modrić igra više nego prošle sezone, da je iza njega već 660 minuta u Realu, a pridoda li se i to da je za Hrvatsku odigrao 347 od ukupno 360 minuta, izražava se divljenje njegovoj neuništivosti. "Nastupi za Hrvatsku njega ne umaraju, oni mu pune rezervoar", piše As.

Navodi se i da je razlog njegovog trajanja pomanjkanje ozbiljnijih ozljeda. "Tajna? Prije Svjetskog prvenstva 2018. pobrinuo se za um i tijelo. Ništa ne prepušta slučaju. A te višegodišnje rutine omogućuju njegovu pobunu protiv nostalgije."

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.