Bjelica: Uzet ćemo i titulu i bodove u Ligi prvaka

Foto: Luka Stanzl/Pixsell

DINAMO je sjajno započeo tjedan, pobjedom u Salzburgu protiv Red Bulla u Ligi prvaka. Prvak Hrvatske slavio je s 2:0, a golove su dali Sandro Kulenović i Bruno Petković. U nedjelju Dinamo očekuje jednako važna utakmica, kada od 16 sati igra protiv Osijeka na Maksimiru.

Plavi će tražiti pobjedu kojom bi zadržali korak za Hajdukom koji im na prvom mjestu bježi četiri boda i koji dan ranije igra kod kuće s Lokomotivom. Od Nenada Bjelice možemo očekivati da će zarotirati momčad kako bi zadržao svježinu, a trener Dinama je održao presicu uoči nastavka prvenstva.

"Nakon utakmice u srijedu odradili smo regenerativni trening. Oni koji nisu igrali su trenirali jače, trenirali smo i jutros. Još par igrača osjeća utakmicu, vidjet ćemo u kakvom će biti stanju pred nedjelju i na koga možemo računati za prvih 11. Igrači koji nisu bili u prvom planu me pune optimizmom, vrlo dobro rade i imam povjerenje da će opravdati šansu", započeo je Bjelica.

Dolazi vam bivši klub. Imate li posebne emocije?

Imam, prema Osijeku uvijek imam posebne emocije. Ali posebno sam motiviran i da ih pobijedim.

Jesu li te emocije pozitivne ili negativne zbog načina na koji ste se rastali?

Nisu baš pozitivne.

Koliko je delikatna situacija sastavljati momčad nakon ovakve utakmice u Ligi prvaka?

Mijenjali smo sustave između SHNL-a i Lige prvaka. Prilagođavali smo se protivniku i uvjetima. Vidjet ćemo što ćemo pripremiti za nedjelju. Velika većina ovih igrača je navikla igrati dvaput tjedno, a i ja kao trener sam puno puta bio u toj poziciji. Naši igrači su reprezentativci, neki igraju četiri natjecanja. To nije lagan posao, ali ako budem nešto mijenjao, vjerujem u igrače koji će ući.

Zamjerate li ekipi kiks u Puli nakon pobjede u Salzburgu?

Uvijek je trener kriv, ali prebacivanje s prvenstva na Europu i obratno nije jednostavno. Tamo smo igrali protiv agresivnog i motiviranog protivnika. Bit će tako teških utakmica u SHNL-u još, moramo naći odgovor.

Igračima nemam što prigovoriti, oni su pokušali primijeniti ono što sam ja od njih tražio. Isto su napravili protiv Monaca i Salzburga. Svjesni smo da smo u Puli mogli izgubiti, ali vjerujem u tri boda protiv Osijeka.

Zdravstveno stanje?

S Petkovićem i Nevistićem je isto kao i prije Salzburga. Vidjet ćemo, znate da sam koristio i u prvom mandatu oba vratara. Nemam problema s tim da ne igra Petković, nego Kulenović ili da krilo zaigra u špici. Bili smo spremni u Salzburgu uvesti Špikića ili Pjacu u špicu da ne moramo trošiti Petkovića. Ostali igrači su dobro, neki su malo umorni.

Dinamo je dvije utakmice pod vama odigrao bez krila. Koliko je važno za vas da se netko od krilnih igrača nametne?

Ja sam dosta miksao, nisam ni ja dao apsolutno povjerenje, u smislu da su igrali dvije-tri utakmice zaredom. Vremena nema, a konkurencija je velika. Možda sam se krivo izrazio u Puli kad sam rekao da nam krila malo daju. Možda nam ne daju onoliko koliko smo očekivali, ali Mbuku, Pjaca, Kačavenda, Stojković, Cordoba, Špikić, svi mogu pomoći Dinamu.

Za dobre igre potreban je kontinuitet. Kako to postići?

Igrači mogu doći do samopouzdanja kroz dobar rad na treninzima. Kada stigne utakmica, samopouzdanje se hrani i postaje sve veće. Ja vidim svakog od njih u stanju da pomogne momčadi, ali nije im lagano ako jednu utakmicu igraju, a drugu ne. Naravno da je i promjena sustava u Ligi prvaka uzdrmala neke igrače i da im je to utjecalo na samopouzdanje.

Zaostajete četiri, potencijalno sedam bodova ako Hajduk pobijedi Lokomotivu.

Ne mogu utjecati na rezultate utakmica Hajduka. Gledamo samo sebe i, ako budemo pobjeđivali do kraja, bit ćemo prvaci.

Biste li ikakav povijesni doseg u Ligi prvaka mijenjali za SHNL?

Ne, da više boda ne uzmemo u Ligi prvaka, ne bih to mijenjao za SHNL. A uzet ćemo. I HNL i bodove u Ligi prvaka.

Što kažete o Osijeku?

Dobra ekipa, imaju jedan poraz u zadnjih sedam utakmica. Mladi su i poletni, počeli su se dizati, stvari su im sjele na mjesto, sada bolje izgledaju nego na početku sezone. Stabilizirali su se, dobro igraju, vjerujem da će Osijek biti u borbi za treće, četvrto ili peto mjesto. Želim im svu sreću.

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.