Igrao je Ligu prvaka s Dinamom. Danas se bavi građevinom u Austriji

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

NEKADAŠNJI stoper Rijeke i Dinama Emir Dilaver danas se bavi građevinom u Austriji. Otkrio je to njegov bivši trener Željko Sopić u Tribininom podcastu. Dilaver (33) je bez kluba od prošlog ljeta, kad mu je istekao ugovor s Rijekom. Ključni trenutak za odluku da se prestane baviti nogometom bila je ozljeda prošle sezone.

Rijeka je u siječnju igrala utakmicu u Gorici u nemogućim uvjetima. Teren je bio prekriven snijegom, a Dilaver je u jednom duelu slomio kost u stopalu. Nije se uspio oporaviti od te ozljede pa je završio igračku karijeru i posvetio se drugom poslu te obitelji koja mu je nodsotajala dok je igrao u Hrvatskoj, ispričao je Sopić te dodao da se često čuje sa svojim bivšim igračem.

Rođen u BiH, ima austrijsko državljanstvo

Emira Dilavera se rado sjećaju navijači Dinama. Odigrao je deset utakmica u Ligi prvaka te jednako toliko susreta u Europa ligi za modru momčad na stoperskoj poziciji. Zabio je u Europa ligi i jedan gol.

Dilaver je rođen u Tomislavgradu u Bosni i Hercegovini, no ima austrijsko državljanstvo. Za Dinamo je odigrao 83 utakmice, a za Rijeku 36. Igrao je u karijeri za brojne klubove - Rizespor, Lech Poznan, Austriju Beč, a najviše utakmica, njih 116, odigrao je za mađarski Ferencvaroš. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.