Salzburg o Dinamu: Serijski prvaci iz maksimirske šume

Foto: EPA

DINAMO će u subotu, u prvoj utakmici nakon reprezentativne pauze, gostovati u Puli kod Istre, dok će u srijedu, 23. listopada, u Salzburgu igrati susret trećeg kola Lige prvaka. Austrijski klub povodom utakmice s Dinamom na službenoj stranici objavio je tekst naslova "Dinamo Zagreb: Serijski prvak iz maksimirske šume".

Prisjetili su se trenerskih početaka Nenada Bjelice, koji je 21. rujna 2007. u drugoj austrijskoj ligi s Kärntenom izgubio 1:0 od druge momčadi Salzburga. "Tako je počela Bjeličina trenerska karijera. Ubrzo nakon toga 53-godišnjak je objesio kopačke o klin, odveo Wolfsberger u Bundesligu, bečku Austriju u Ligu prvaka, a Dinamo do dva naslova prvaka.

Nakon kraćih boravaka u Turskoj i Njemačkoj, krajem rujna vratio se u hrvatsku metropolu. On će svoje izabranike 23. listopada u 21 sat dovesti u našu Red Bull Arenu u sklopu trećeg kola Lige prvaka", piše u službenoj objavi RB Salzburga.

"Trebalo im je malo vremena da se oporave od noćne more u Münchenu"

"Nasljednici Luke Modrića, Danija Olma i Darija Šimića nisu najbolje krenuli u Ligu prvaka. No, pokazali su karakter nakon 9:2 u minhenskoj Allianz Areni te odigrali 2:2 s Monacom Adija Hüttera i pritom bili bliže pobjedi.

Trebalo im je malo vremena da se oporave od noćne more u Münchenu, a to su uspjeli u velikom stilu, pobjedom 5:1 protiv Lokomotive nakon tri prvenstvene utakmice bez pobjede", nastavlja Salzburg uz izjavu da Dinamu "uspjesi nisu strani" s obzirom na to da su bili prvaci Hrvatske svake godine osim 2017., kada je titula pripala Rijeci.

Austrijanci su podsjetili i na Dinamovu ukupnu pobjedu nad Leedsom (2:0, 0:0), čime je 1967. osvojen Kup velesajamskih gradova. "Pobjeda je u hrvatsku nogometnu povijest ušla kao čudo iz maksimirske šume. Maksimir je ime ne samo stadiona već i zagrebačke četvrti u kojoj se nalazi, kao i parka koji je uz stadion i od kojega ga dijeli samo zoološki vrt", dodaje Salzburg.

Dinamo ima jedan bod, Salzburg doživio dva teška poraza

Dinamo je novi format Lige prvaka, koja sada ima 36 klubova u istoj skupini te svaki igra osam utakmica s različitim protivnicima, otvorio porazom od Bayerna (9:2) i remijem s Monacom (2:2), dok je Salzburg izgubio od praške Sparte (3:0) i francuskog Bresta (0:4).

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.