Kovačić prošao pet protivnika. Pogledajte i poslušajte kako Portugalci uzdišu

Foto: Profimedia

HRVATSKA je izgubila kod Portugala (2:1) na startu elitne skupine Lige nacija, ali je "dobila" Matea Kovačića. Veznjak Manchester Cityja u 30. godini i 105. nastupu za reprezentaciju odigrao je onako kako to dugo od njega priželjkuju navijači Hrvatske. Briljirao je s loptom, bilo da je riječ o prodorima ili dodavanjima.

Grafika: Sofascore

Kovačič je piruetom izazvao uzdahe desetaka tisuća Portugalaca

Imao je Kovačić puno zapaženih poteza na Luzu, ali posebno se ističe njegova akcija u 53. minuti. Tada je oko centra primio loptu te u žonglerskom driblingu prešao čak pet suparnika. Prve trojice se riješio sjajnom kontrolom lopte, a iduću dvojicu prešao je piruetom.

U tom trenutku su se hramom portugalskog i svjetskog nogometa razlijegali uzdasi 60 tisuća portugalskih navijača. Izazvao ih je Mateo Kovačić svojim briljantnim slalomom, koji možete pogledati OVDJE

Hrvatska baš sad najviše treba Kovačića u lisabonskom izdanju

Kovačić je na visokoj razini odigrao svih 90 minuta protiv elitnog suparnika. To je sjajna vijest za Dalića i Hrvatsku jer njegov značaj za reprezentaciju je u ovom ciklusu, koji obuhvaća i SP za dvije godine, još veći jer Brozović se umirovio, a Modrić za tri dana navršava 39 godina. 

Standings provided by Sofascore

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.