Leko: Muči me milijun stvari. Dinamo je mogao biti na +15 u odnosu na nas

Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

NOGOMETAŠI Hajduka u petak s početkom u 18:10 igraju protiv Istre 1961 utakmicu 28. kola SuperSport HNL-a. U posljednji krug od devet prvenstvenih utakmica splitska momčad ulazi s drugog mjesta ljestvice, na kojem ima sedam bodova manje od vodećeg Dinama i +15 u odnosu na trećeplasirani Osijek. Utakmicu je najavio Hajdukov trener Ivan Leko, ali osvrnuo se i na kompletnu situaciju u prvenstvu.

Glavna tema u njemu je još uvijek nepotvrđeni otkaz Dinamovog trenera Ante Čačića. Dinamov strateg dobio ga je nakon poraza preokretom u polufinalu Kupa od Šibenika (1:2), što znači da Hajduk ima nešto lakši put prema mogućem naslovu u tom natjecanju, ali i da je u Dinamu drama pred završnicu prvenstva.

Leko: Imamo dosta svojih problema

"Iskreno, Dinamo nije više dvije, nego jednu planetu ispred nas. Mi imamo dosta svojih problema i bilo bi glupo razmišljati o njemu. Ako se gledaju samo šanse i nogomet, Dinamo je mogao biti na +15 bodova u odnosu od nas. Nije, ali mi imamo toliko naših briga da se natječemo ne s njim, nego sami sa sobom", rekao je Leko na tu temu.

O Istri i nadolazećoj utakmici je ovako govorio:

"Poraz u Puli još peče, on je bio početak naše loše serije. Ta utakmica je bolna. Mogla je završiti drugačije. Boli, ali bilo je to davno. Mi smo u drugom momentu, Istra u drugom. Neki ožiljci postoje, ali će biti drugačija utakmica. Istra je dobra. Voli se nadigravati i voli posjed. U ključnim trenucima mijenja, prilagođava se.

"Istra je za Hajduk tradicionalno neugodna"

Protiv Istre smo ove sezone izgubili pet bodova. Tradicionalno neugodan protivnik za nas. Možemo pretpostavljati što će igrati, ali mi znamo da ako padnemo s intenzitetom, trkački ne pratimo zahtjeve, da imamo problema. Moramo biti na 200%. Očekujem dobar, motivirani, fokusirani Hajduk."

Leko je rekao da se Sahiti vraća u kadar, a Prpić neće igrati, pa dodao: "Muči me milijun stvari. Previše volim nogomet da moja ekipa ne bi igrala nogomet. Broj jedan je uvijek rezultat, mi smo kratkoročno u službi toga."

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.