Španjolci: Kad je došao, Ronaldo i ekipa podrugljivo su ga zvali poni. Sad je legenda

Foto: Profimedia

LUKA MODRIĆ, najtrofeniji igrač u povijesti Reala (27), nastupom u pobjedi 2:1 kod Celte postao je i najstariji nogometaš u povijesti Reala. Time što je ušao u igru pola sata prije kraja utakmice u Vigu srušio je dosadašnjeg rekordera Ferenca Puškaša. Legendarni Mađar je 21. studenog 1965. imao 39 godina i 36 dana kada je zaigrao za Real protiv Betisa u Kupu kralja, a Modrić ga je nadmašio 59 godina kasnije tako što je za Real zaigrao s 39 godina i 40 dana.

Modrića od sinoć slavi Španjolska. Tamošnji novinari podsjetili su kako je dočekan prije 12 godina

U 547. nastupu, 12 godina nakon što je došao u klub, Modrić je usput postao i najstariji asistent u povijesti Reala nakon što je samo tri minute po ulasku u igru krasno namjestio pobjednički gol Viniciusu te je tako po 250. put slavio pobjedu u La Ligi.

Modrića od sinoć hvalospjevima obasipaju trener, suigrači, vodstvo kluba, navijači, novinari... Ali, baš su se novinari španjolskog Releva povodom aktualnih sveopćih izljeva obožavanja Modrića prisjetili kako su se prema njemu u svlačionici i javnosti odnosili kada je došao u Real. Bilo je to u ljeto 2012., kada je kupljen od Tottenhama za 32 milijuna eura.

"U svlačionici su mu se rugali nazivajući ga Poni, ali samo on je znao kako će to završiti"

"Modriću su se u svlačionici rugali nazivajući ga Poni, ali samo on je znao kako će to završiti", naslov je teksta u kojem piše: "Hrvata su tada opisivali kao propalu prinovu, a on je tu i 12 godina kasnije te skuplja rekorde. Zato što nitko nije vjerovao u njega onoliko koliko je on vjerovao u sebe samog.

Luka Modrić je toliko puta proglašen mrtvim da više ne osjeća ubode. Priča s njim u Realu počela je zaslugom Luisa Camposa. Današnji sportski direktor PSG-a tada je bio osobni skaut Josea Mourinha, kod kojeg je, kao i kod Florentina Pereza, inzistirao da dovedu veznjaka Tottenhama nakon što ga je gledao nekoliko puta. Kako li je samo bio u pravu."

"Bio je u sjeni Xabija Alonsa, a glavna misija tada je bila poboljšati igru Nurija Sahina"

Relevo podsjeća da se to nije vidjelo odmah po Modrićevom dolasku u Real: "Početak mu je bio jako težak. Bio je u sjeni Xabija Alonsa, a glavna misija tada je bila poboljšati igru Nurija Sahina. Modrić (27) bio je žrtva poruge u svlačionici. Nju su predvodili Ricardo Carvalho, uz ostale stručnjake za sprdnju na tuđi račun: Casillasa, Ronalda i Ramosa.

Oni su Modrića zvali Poni. Zbog njegovog niskog rasta, jakih nogu  i poluduge kose, podsjećao ih je na ždrijebe. Drugi nadimak kojeg su mu smislili bio je Guetta, zbog Modrićeve fizičke sličnosti sa slavnim DJ-em. Modrić je na sve to odgovarao s osmijehom, ali i onim što se ne vidi izvana.

"Kod tipa prekaljenog ratom ne postoji riječ predaja"

Svojim jako ozbiljnim karakterom, otvorenošću izazovima i mentalitetom prekaljenim u ratu. U Modrićevom rječniku ne postoji riječ predaja. To je i dokazao sinoć nebrojeno puta, pa i sinoć u Vigu. Ali, Poni ima još par skokova i okreta za napraviti."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.