VIDEO Hrvatski napadač zabio dva gola Ajaxu. Igra u sjajnoj formi

Foto: Profimedia

HRVATSKI napadač Luka Kulenović (25) postigao je dva pogotka za Heracles Almelo u dvoboju s Ajaxom u devetom kolu Eredivisie. Kulenović se u 12. minuti našao na pravom mjestu nakon zbrke u šesnaestercu Ajaxa, čiju obranu predvodi Josip Šutalo, te uz pomoć bloka zabio za vodstvo Heraclesa 1:0. Gol pogledajte OVDJE. U 76. minuti zabio je i drugi gol na utakmici, koji možete pogledati OVDJE, no Ajax je na kraju pobijedio 4:3.

Kulenović je tako nastavio odličnu formu u Nizozemskoj. Sada je došao do brojke od četiri gola u zadnje četiri utakmice, a ukupno ih je za Heracles odigrao tek šest. Prije mjesec dana zabio je u 2:1 pobjedi nad NEC-om, a prije dva tjedna u 4:1 porazu od Go Ahead Eaglesa.

Tko je Luka Kulenović?

Kulenović je rođen 1999. u Kanadi u gradu Torontu. Kao tinejdžer je došao u Hrvatsku te je sa 16 godina bio na probi u Dinamu, ali nije se zadržao na Maksimiru. Nastupao je zatim za mlađe kategorije Borca iz Banje Luke te FK Krupe, iz koje je kao 19-godišnjak otišao u slovački Trenčin.

Iz Trenčina se vratio nakon samo pola godine u Željezničar iz Banje Luke, a otamo ga je u ljeto 2019. doveo Osijek, gdje je upisao šest nastupa za drugu momčad. Odigrao je i dvije utakmice za Kustošiju, da bi otišao u Rudar iz Prijedora. Bljesnuo je u sezoni 2022./23., kada je za Slogu Doboj zabio šest golova u 17 nastupa u prvenstvu BiH. 

U ljeto 2023. prešao je u Slovan Liberec, za koji je u 30 utakmica u češkoj ligi postigao sedam pogodaka. Heracles ga je kupio u prošlom ljetnom prijelaznom roku u transferu vrijednom 900 tisuća eura. Uz hrvatsko državljanstvo, Kulenović ima i državljanstvo Kanade te Bosne i Hercegovine.

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.