Luka Jelenić je novi igrač Osijeka

Foto: NK Osijek

LUKA JELENIĆ (24) je novi igrač Osijeka, objavio je klub na službenim stranicama. Sada bivši stoper Varaždina je s Osijekom potpisao ugovor do 2027. godine. To je već drugi igrač danas čije je dovođenje Osijek službeno potvrdio nakon što je jutros obavljeno da je u klub došao veznjak Marko Soldo (20) iz Dinama. 

Jelenić je bivši U-21 reprezentativac koji je upisao četiri nastupa za mlade Vatrene, a prije toga je bio dio U-16 i U-15 izabranih vrsta. Prošle sezone je za Varaždin upisao 32 nastupa u SHNL-u i Kupu. Prve nogometne korake napravio je u Španskom iz kojeg je 2010. došao u omladinski pogon Dinama i prošao sve kategorije do druge momčadi Modrih. Za prvu momčad Dinama nikad nije zaigrao, a za drugu je upisao 36 nastupa.

Modre je napustio na ljeto 2021. i otišao u Inter iz Zaprešića, gdje je upisao 28 nastupa u drugom rangu hrvatskog nogometa. Nakon godinu dana i propasti kluba otišao je u Varaždin, gdje je u dvije prvoligaške sezone upisao 64 nastupa, zabivši jedan gol i tome dodavši jednu asistenciju. Transfermarkt njegovu vrijednost procjenjuje na 700 tisuća eura.

"Osijek je veliki klub. Jedva čekam da počnem trenirati"

Za službenu web-stranicu Osijeka je izjavio: "Znao sam da postoji interes Osijeka još iz vremena dok je ovdje trener bio Borimir Perković s kojim sam odlično surađivao u Zaprešiću. Drago mi je da sam došao među Bijelo-plave, a zahvalio bih se i Varaždincima koji su mi omogućili zaigrati u SHNL-u i poželio bih i njima sreću u novoj sezoni. Znamo svi da je Osijek veliki klub, nadam se da će mi trebati malo manje vremena za prilagodbu jer sam ipak prošao dvije sezone igrajući i protiv sadašnjih suigrača. Mogu reći da se veselim novim izazovima.

Nećemo se lagati oko toga da je ovdje veća konkurencija, svi znamo koji su ovdje ciljevi u odnosu na ono što sam dosad imao. Osobno mislim da sam spreman za taj novi korak u svojoj karijeri. Došao sam među kvalitetne igrače, koji su s razlogom na Opus Areni, to dakako mislim i na dečke iz uže obrane. Trenutno jedva čekam da se zahuktaju treninzi i krenu utakmice pa ćemo se svi nastojati izboriti za što bolju startnu poziciju."

Na pitanje o tome veseli li se da više ne mora čuvati Ramona Miereza i Antuna Matkovića je izjavio: "Svakako je riječ o odličnim pojedincima, uostalom Ramon je već dvaput bio najbolji strijelac lige i svi znamo koliko ga je teško čuvati i koliko mu malo treba da bi zabio gol često i bez prave šanse. Matković je pokazao prošle sezone svoj veliki potencijal i neka samo tako i nastavi. Naravno da vjerujem kako će Osijek izgledati dobro i za sve protivnike neugodno i opasno."

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.