Manchester City je poslao ponudu za Olma

Foto: EPA

RB LEIPZIG spreman je prodati Danija Olma za iznos koji bi se kretao oko 60 milijuna eura. Taj iznos odgovara klauzuli koja se mogla aktivirati donedavno, no u njemačkom klubu odlučili su tu cijenu držati još neko vrijeme. Iako interes za Olma postoji, još se nije našao ponuđač koji bi nagovorio Leipzig da proda sjajnog veznjaka. Ponude su zasad poslali Barcelona i Manchester City i obje su odbijene.

Španjolski mediji pisali su da je sportski direktor Barcelone Deco održao sastanak s agentima Danija Olma Andyjem Barom i Juanmom Lopezom te da je klub poslao službenu ponudu Leipzigu. Ona se nije približila očekivanjima u prošloj sezoni četvrtoplasiranog kluba Bundeslige. Za svog nekadašnjeg juniora Barca je Leipzigu ponudila 40 milijuna eura fiksno i još mogućih 20 kroz bonuse, ovisne o Olmovim učincima i uspjehu kluba.

City se umiješao u posao

Konkretno, Barcelona je ponudila 40 milijuna eura koje bi obročno plaćala 10 milijuna eura godišnje sa startom u 2025. Deset milijuna bonusa stiglo bi Leipzigu ako bi Barcelona do 2029. osvojila dvije La Lige, a još deset ako bi u istom razdoblju dvaput osvojila Ligu prvaka. U Leipzigu su zaključili da to nije ponuda koju mogu prihvatiti jer žele veći siguran iznos. Pregovori će se nastaviti.

Saznaje se da je službenu ponudu za otkup Olmovog ugovora poslao i Manchester City. Španjolski mediji ne preciziraju iznos i detalje ponude, ali ističu da bi Olmo radije izabrao povratak u Kataloniju nego odlazak u Englesku.

Dinamo čeka zaradu

Sve sa zanimanjem prate i u Dinamu, u kojem se očekuje milijunska zarada. Kada je 2020. prodavao Olma u Leipzig, Dinamo je ispregovarao i 20 posto od Leipzigove zarade od sljedeće prodaje igrača. Ako bi bio prodan za 60 milijuna eura, Leipzig, koji ga je od Dinama kupio za 29 milijuna, u tom bi poslu zaradio 31 milijun. Dvadeset posto od tog iznosa je 6.2 milijuna.

Olmo je pod ugovorom s njemačkim klubom do kraja lipnja 2027. Za Leipzig je u 148 utakmica zabio 29 i asistirao za 34 gola. Igrajući za Dinamo postao je i reprezentativac Španjolske. U 33 nastupa za nacionalnu momčad postigao je osam i namjestio sedam golova. Na Euru, na kojem je Španjolska osvojila naslov, zabio je tri i asistirao za dva gola.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.