Marko Pjaca se vraća u Dinamo

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

MARKO PJACA (29) se vraća u Dinamo. Krilni napadač Rijeke nakon Europskog prvenstva vratio se u Hrvatsku i trenutno se nalazi na liječničkom pregledu, potvrđeno je Indexu. Ako prođe pregled, Dinamo će za svojeg nekadašnjeg igrača platiti 1.5 milijuna eura, koliko je iznosila izlazna klauzula.

Dinamo je prodao Pjacu Juventusu za rekordnih 29.4 milijuna eura

Pjaca je napustio Dinamo u ljeto 2016. godine. Otišao je u Juventus u rekordnom transferu za koji je Dinamo dobio čak 29.4 milijuna eura. Uskoro je postao i prvotimac hrvatske reprezentacije, ali su ga brzo počele mučiti ozljede zbog kojih nikad nije dosegao potencijal.

Juventus ga je slao na posudbu po cijeloj Europi, pa je tako igrao u Torinu, Anderlechtu, Schalkeu, Fiorentini, Genoi i Empoliju. U inozemstvu je skupio 134 nastupa u sedam sezona, odnosno nešto manje od 20 utakmica po sezoni.

Grafika: Sofascore

Prošlogodišnji povratak u Hrvatsku

U hrvatski nogomet vratio se u ljeto 2023. godine. Potpisao je trogodišnji ugovor s Rijekom i u prvoj sezoni, pod trenerima Sergejom Jakirovićem i Željkom Sopićem, upisao 31 nastup, sedam pogodaka i pet asistencija.

Dinamo se i ranije spominjao kao klub zainteresiran za dovođenje, odnosno povratak Pjace. Budući da je dokazao da unatoč teškim ozljedama može igrati na potrebnoj razini, zbog čega ga je i izbornik Zlatko Dalić pozvao na Euro, modri klub odlučio ga je vratiti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.