Matić će nositi zastavu na Olimpijskim igrama, Kumrić i Krišto isto nastupaju na OI

Foto: Gabi Juan/EJU

Međunarodna judo federacija (IJF) i službeno je ovog tjedna potvrdila olimpijske norme za Pariz, a među njima i rekordnih pet hrvatskih natjecatelja, no ipak će samo njih troje imati pravo nastupa s obzirom na to da po kategoriji može biti samo jedan nacionalni predstavnik.  

Hrvatsku predvodi svjetski broj 1, dvostruka svjetska prvakinja i aktualna europska prvakinja Barbara Matić (-70kg/JK „Pujanke“ - Split) kojoj će ovo biti treće Olimpijske igre. Na svojim trećim Igrama Barbara Matić nosit će hrvatsku zastavu na svečanosti otvaranja ljetnih Igara XXXIII. olimpijade u Parizu, a pridružit će joj se i Giovanni Cernogoraz.

"U Pariz idem spremna"

"Otići samo na Olimpijske igre već je veliki uspjeh, a Hrvatska ovaj ciklus ima čak rekordnih pet natjecatelja, žao mi je što svi ne možemo biti zajedno. Puno smo svi radili, pokazali da se možemo nositi s najjačim državama! Iznimna čast, hrvatska zastava i svečano otvorenje, jako velika odgovornost!

U Pariz idem spremna, kao i inače ne bih htjela prognozirati rezultat. Igre su opet na Starom Kontinentu, prvi put borit ću se pred obitelji, što mi je jako bitno. Borba po borba i nadam se da nikoga neću razočarati", poručila je Barbara Matić.

Prvi nastup na OI za Krišto i Kumrića

Za parišku vizu izborili su se Zlatko Kumrić (-100kg/AJK „Student“ - Split) i Katarina Krišto (-63kg/JK „Dalmacijacement“ - Kaštel Sućurac), bit će to debi na igrama za oboje.

Krišto u Francusku putuje kao 12. na listi kvalificiranih s 3673 boda na svjetskoj rang ljestvici.

"Težak rad uvijek se isplati, naravno treba nekad i sportske sreće, ali treba biti uporan i discipliniran. Moje prve igre, uzbuđena sam ali naravno koncentrirana na turnir. Vežu me lijepe uspomene za grad, nadam se da će ovog ljeta biti jednako dobro u Parizu",  kazala je 22-godišnja finalistica Grand Slama u Parizu.

30-godišnji Splićanin Kumrić će na svoje prve igre kao 24. rangirani natjecatelj na svijetu.

"Što reći - preponosan! Za to smo radili sve ove godine, san svakog sportaša. Ondje ne idemo na izlet, treba pokazati što možemo, konkurencija je iznimno jaka, ali dati ću sve od sebe", rekao je za kraj Kumrić.

Uz troje odabranih, za OI su se kvalificirale su Lara Cvjetko (-70kg /JK „Solin“), 4. na svjetskoj rang ljestvici i u kategoriji do -63kg Iva Oberan (-63kg/JK „Župa dubrovačka), 19. na svjetskoj rang ljestvici, koje su u ovom trenutku rezerve. Nadomak igara ostala je Ana Viktorija Puljiz (-52kg/JK „Solin“), koja je ostala kao prva ispod crte za odlazak u Pariz.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.