Arsenal želi dovesti zlatnog Španjolca od 50 milijuna eura

Foto: EPA

AKTUALNI viceprvak Engleske Arsenal želi se značajno pojačati ovog ljeta kako bi ponovno pokušao ugroziti Manchester City. Ekipa Mikela Artete je prošle sezone uspjela biti u borbi za naslov sve do posljednjeg kola prvenstva, ali City je na kraju ipak osigurao četvrtu titulu u nizu. 

Prema medijskim napisima, čini se da je Arsenal ozbiljno zagrizao za igrače koji su privukli pažnju na nedavnom Europskom prvenstvu. U idućim danima novi član londonskog kluba trebao bi postati talijanski branič Riccardo Calafiori (22) koji stiže iz Bologne za odštetu od oko 50 milijuna eura.

Već je igrao u Engleskoj

Talijanski transfer-insajder Fabrizio Romano piše kako to nije sve, već da je Arsenal bacio oko i na člana zlatne španjolske reprezentacije, veznjaka Real Sociedada Mikela Merina. Radi se o igraču šest godina starijem od Calafiorija, koji prema Transfermarktu vrijedi 50 milijuna eura.

Merino je na netom završenom Euru uglavnom bio joker s klupe Luisa de la Fuentea, u finalu nije nastupio, ali je u četvrtfinalu protiv Njemačke ušao u igru i zabio gol za prolaz u 119. minuti. Član Sociedada je već šest godina. 

Potekao je u Osasuni, odakle je 2016. otišao u Borussiju Dortmund. Arsenal mu ne bi bio prvu iskustvo na Otoku jer je nakon samo godinu dana u Njemačkoj otišao u Newcastle, ali tamo se nije nametnuo pa je proslijeđen Sociedadu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.