"Derbi je bio negledljiv, ali potpuno je jasno što je najveći dobitak Hajduka"

Foto: Miranda Cikotic/Ivana Ivanovic/PIXSELL

RIJEKA i Hajduk odigrali su na Rujevici Jadranski derbi bez golova u nedjelju navečer. Bila je to zatvorena utakmica s malo šansi i svega onog lijepog što nogomet može ponuditi. Podjela bodova za Rijeku je značila ostanak na prvom mjestu s jednakim brojem bodova kao i Hajduk - 18. Dinamo se vodećem dvojcu približio na dva boda zaostatka.

Jadranski derbi u kojem nismo vidjeli puno komentirao je za Index Zoran Vulić (62), koji je s Hajdukom osvajao naslove prvaka kao igrač i trener, a nastupao je za reprezentacije Jugoslavije i Hrvatske. Vulić je pomalo razočaran izdanjem obiju momčadi, koje nisu pružile puno igre prema naprijed.

"Budimo iskreni, ovo je bio negledljiv dvoboj. I onda se mi pitamo zašto smo ispali od Olimpije i Ružomberoka... Hajduk i Rijeka su pokazali vrlo malo nogometa. Igralo se na rezultat, kao što se uvijek igra.

Mislim da je trebalo biti malo više nogometne kvalitete, pogotovo prema naprijed. Dojam je da su obje momčadi igrale na bod. Rijeka je pustila Hajduku malu inicijativu i pokušala je kroz kontre doći do pogotka. Mislim da su gledatelji ostali uskraćeni za nogomet", rekao nam je u uvodu razgovora.

Cijelu karijeru bili ste obrambeni igrač. Kako komentirate igru braniča Hajduka?

Hajduk je na gostujućem terenu obrambeno stajao odlično. Igrao je protiv ekipe koja je u osam kola primila samo jedan gol. Obrana je iznijela veći dio posla u derbiju. Vidjeli smo da je balun dolazio teško do Livaje. A i kad je došao, oko njega su odmah bila tri igrača, tako da mu je bilo teško išta napraviti. Tako da je Hajduku nedostajalo igre prema naprijed.

Mladi igrači imaju sad već zapažene uloge u Gattusovoj postavi...

Najveći dobitak Hajduka su mladi igrači poput Dominika Prpića i Brune Durdova. Odlično je da je došao trener koji forsira mlade igrače i koji se ne boji staviti momka od 16 godina u teren. Sve je to jako pozitivno.

Ti momci će imati svojih oscilacija, što je normalno. Odigrat će neke utakmice fantastično, neke malo slabije. Moramo ih istrpiti i oni su zalog za budućnost Hajduka. Durdov, Prpić, Hrgović, vidio sam da su to dobri igrači i drago mi je da se Hajduk okreće svojoj dici.

Odgovara li zapravo ovakav ishod derbija i Dinamu?

Normalno da je Dinamo profitirao, ali još je prerana faza sezone da bismo govorili nešto više. Kratkoročno je Dinamu ovaj rezultat dobrodošao, ali pred nama je još jako puno utakmica. Hajduk mora biti zadovoljan s bodom. Neporažen je i mora se pripremiti psihološki za utakmicu za Šibenikom. Hajduk sad mora gledati samo na svaku sljedeću utakmicu i ne zamarati se time što rade Rijeka i Dinamo. 

Iz trenerske perspektive, što je po vama Gattuso donio ovoj Hajdukovoj momčadi?

Gattuso je donio momčadi jednu talijansku crtu, u kojoj je disciplina na prvom mjestu, a obrana jako dobro posložena. Dao je Hajduku čvrstoću, ne primaju se tako lako golovi, vidi se rukopis trenera. Za mene ono najdraže je što stavlja mlade igrače iz Hajdukove škole. 

Iako je rana faza sezone, vidite li Hajduk kao ozbiljnog kandidata za naslov prvaka?

Mislim da se iskristaliziralo da će se Hajduk, Rijeka i Dinamo boriti za naslov prvaka ove sezone. Nakon osam kola su te tri momčadi pretendenti za prvo mjesto. Osijek se malo diže, što je meni osobno drago.

Za ligu je dobro da ima što više konkurentnih ekipa. Vrijeme je da se natjecanje digne na jednu višu razinu. Naša reprezentacija je treća na svijetu, a klubovi nam ispadaju iz Europe od ekipa koje su ispod našeg nivoa.  

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.