Osječani nakon 5:1 u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu: Pred nama je dug put

Foto: Borna jaksic/PIXSELL

NOGOMETAŠI Osijeka pobijedili su estonsku Levadiju 5:1 u susretu 2. pretkola Konferencijske lige. Igrač utakmice bio je Argentinac Ramon Mierez kojem je trebalo manje od uvodnih 30 minuta za čak tri pogotka. Strijelac je bio u 9., 18. i 27. minuti. Četvrti pogodak za Osijek je dao Renan Guedes, a peti u 68. minuti Domagoj Bukvić, čime je kompletiran preokret nakon uvodnog gola gostiju preko Ioana Jakovleva iz sedme minute.

"Znali smo da ako ne uđemo u utakmicu sa 100 posto da bi nas to moglo koštati. I koštalo nas je. U prvih osam minuta nismo bili usredotočeni i oni su postigli gol. Hvala Bogu, uspjeli smo se brzo vratiti. U tom je sudjelovala cijela momčad, a zatim smo se i vrlo brzo rezultatski udaljili od njih. Zato i treniramo toliko", rekao je Ramon Mierez u komentaru utakmice i dodao:

"Vrlo sam zadovoljan, ali sam presretan i zbog svog brata Renana što se i on upisao na listu strijelaca. O tome smo pričali prije utakmice i rekao mi je da će zabiti. Presretan sam zbog njega, kao i zbog Bukvića koji je ušao s klupe i postigao pogodak. Vidi se da smo kao momčad spremni na sve."

Coppitelli: Prilagodili smo se situaciji

"Ovo je dobar rezultat, ali trebamo prilagoditi još par stvari. Ovaj tjedan ćemo raditi i razgovarati, no važno je što smo na svom terenu uspjeli odgovoriti protivnicima", zaključio je Mierez.

Utakmicu je prokomentirao i trener momčadi Federico Coppitelli. Njemu je to bio službeni debi na klupi Osijeka.

"Sretni smo zbog rezultata. Vidjeli smo neke dobre stvari. Nije bilo lako, igrali smo protiv teškog suparnika i to suparnika koji je dobro organiziran. Imali smo nekih problema kroz koje smo dobro prošli i zadovoljni smo rezultatom. Znamo da je pred nama dug put. Nije lako preći preko ranog gola, ali mi smo uspjeli i to je dobro. Prilagodili smo se situaciji i bili učinkoviti u tranziciji", rekao je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.