Pogledajte kako je PSV predstavio Perišića

Foto: PSV

IVAN PERIŠIĆ (35) i službeno je predstavljen kao novi nogometaš nizozemskog PSV-a. Došao je kao slobodan igrač nakon što je raskinuo ugovor s Hajdukom. Klub iz Eindhovena podijelio je njegovu fotografiju na društvenim mrežama uz opis: "Ivan Perišić. Igrač za velike utakmice. Osvajač trostruke krune. Dobro došao u obitelj!"

Sportski direktor PSV-a objasnio zašto je doveo Perišića

Iz PSV-a su na službenim stranicama također naveli Perišićevu statistiku i najveća timska dostignuća. "612 utakmica, 141 gol i 122 asistencije u njegovoj klupskoj karijeri. Zasad..." dodali su Nizozemci na društvenim mrežama, a sportski direktor Earnest Stewart objasnio je zašto je odlučio dovesti Perišića:

"Da imate toliko odigranih utakmica kao on, morate biti dobar igrač koji je gotovo uvijek u formi. U protivnom nećete doći ni blizu te brojke. Ozljedom Hirvinga Lozana bilo nam je upražnjeno mjesto na krilu, ali on može igrati na mnogo različitih pozicija."

Perišić: Čekao sam ovakav klub

Perišić je, pak, o dolasku u PSV rekao: "Otkako sam postao slobodan igrač, čekao sam ovakvu opciju - klub i sredinu u kojoj se osjećam dobro i s kojom mogu osvajati trofeje. Tražio sam savjet od svog bivšeg suigrača Denzela Dumfriesa i to me samo uvjerilo da je PSV pravi korak. Jedva čekam da počnem, dam sve od sebe i osvajam trofeje."

Podsjetimo, Perišić se u Splitu, u koji ga je Torcida godinama zazivala, zadržao vrlo kratko nakon sporazumnog raskida ugovora. Na Poljud se vratio u siječnju ove godine, više od 17 godina otkako se otisnuo u svijet te napravio impresivnu nogometnu karijeru. Iz Hajduka je otišao 2006. godine a da nije upisao službeni nastup za seniorsku momčad.

Ove godine, nakon rehabilitacije od teške ozljede koljena, za splitski klub odigrao je 12 službenih utakmica te u prošloj sezoni postigao jedan pogodak protiv Istre 1961 u Puli. Iz Hajduka je otišao prije mjesec dana. Ranije je u seniorskoj karijeri igrao za Sochaux, Roeselare, Club Brugge, Borussiju Dortmund, Wolfsburg, Inter, Bayern i Tottenham.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.