Rijeka dovela bivšeg golmana Hajduka

Foto: Goran Kovačić/PIXSELL

JOSIP POSAVEC (28) novi je vratar Rijeke i s viceprvakom Hrvatske je potpisao ugovor do 2027. godine. Posavec u Rijeku dolazi kao slobodan igrač nakon što je dvije godine proveo u danskom Aalborgu, a prošle sezone je pomogao klubu da se vrati u prvi rang danskog nogometa, nakon što su u njegovoj prvoj sezoni u klubu ispali u drugu ligu.

Hrvatski vratar je s Aalborgom imao ugovor do ljeta sljedeće godine, ali su ga on i klub sporazumno raskinuli. "Josip se u svakom trenutku svojeg rada u AaB-u ponašao kao pravi profesionalac, a u protekloj sezoni bio je važan faktor za našu momčad. Sada smo se ipak dogovorili da će nam se putovi razići, a Josipu želimo zahvaliti na trudu i poželjeti mu sve najbolje u nastavku karijere", rekao je sportski direktor Aalborga Ole Jan Kappmeier.

Prilikom objave raskida ugovora, Posavec je komentirao: "Upoznao sam mnogo dobrih ljudi i imam veliko poštovanje prema klubu i navijačima te sam se uvijek pokušavao nositi s različitim situacijama u kojima smo se nalazili i momčad i ja. Hvala navijačima i ljudima u klubu na podršci i u dobrim i u teškim trenucima, a hvala i kritičarima koji su bili tu jer su samo pomogli da mi bude bolje."

Ima iskustvo Serie A, a najbolje ga se pamti po stažu u Hajduku

Nogometna javnost Posavca najviše pamti kao bivšeg golmana Hajduka, za koji je branio od 2018. do 2022. godine. U Hajduk je prvo došao kao posuđeni igrač talijanskog Palerma, a splitski klub ga je godinu dana kasnije otkupio za 200 tisuća eura. Za Hajduk je upisao 81 nastup, a nakon dolaska Lovre Kalinića u klub izgubio je svoje mjesto te je na ljeto 2022. godine otišao u Aalborg kao slobodan igrač.

Prethodno je branio u Interu iz Zaprešića za koji je kao vrlo mlad vratar upisao 20 nastupa u SuperSport HNL-u, da bi ga pomalo šokantno za 500.000 eura kupio Palermo, koji je tada igrao Serie A. U najvišem rangu talijanskog nogometa upisao je 30 nastupa i bio je stalni U-21 reprezentativac sa 16 nastupa.

Palermo je ispao u drugu ligu, nakon čega je uslijedio potpuni krah kluba, a Posavec je završio u Hajduku, gdje je u prvoj sezoni branio odlično. Kraj u Hajduku nije bio najbolji, mučile su ga i ozljede, a u Danskoj je u prvoj sezoni ispao iz lige sa svojim klubom, da bi se odmah ekspresno i vratili. Za Aalborg je upisao 35 nastupa te je 11 puta sačuvao svoju mrežu netaknutom. Transfermarkt njegovu vrijednost procjenjuje na 500 tisuća eura. U Rijeci će mu, nakon odlaska kapetana Nedjeljka Labrovića, konkurent biti Martin Zlomislić.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.