Romano: Gvardiol je skoro sve dogovorio sa Cityjem

Foto: EPA

JOŠKO GVARDIOL (21) dogovorio je gotovo sve osobne uvjete s Manchester Cityjem, objavio je talijanski insajder Fabrizio Romano dodajući kako će engleski prvak uskoro ponovo krenuti po hrvatskog reprezentativca. City očekuju pregovori s RB Leipzigom, koji će tražiti više od 80 milijuna eura i koji želi zadržati Gvardiola, navodi Romano.

Podsjetimo, Romano je bio objavio kako će Leipzig za Gvardiola tražiti 100 milijuna eura, čime bi Hrvat postao najskuplji branič u povijesti nogometa. Trenutni rekorder je Harry Maguire, kojeg je Manchester United 2019. godine platio 87 milijuna eura.

Dinamo se nada što većem transferu Gvardiola

Gvardiol je u Leipzig prešao prije dvije godine iz Dinama uz odštetu od 18.8 milijuna eura. Dinamo prema ugovoru s Leipzigom dobiva 20 posto od Leipzigove zarade prilikom transfera Gvardiola u treći klub.

Ako bi ga Leipzig prodao za 100 milijuna eura, na tom transferu bi u odnosu na uloženo u Gvardiola zaradio 81.2 milijuna eura. Dinamu bi pripalo 20 posto od tog iznosa, a to je oko 16 milijuna eura. Hrvatski prvak se stoga nada što većem transferu, kako bi više zaradio.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.