S novim trenerom u Hajduk se vraća i Nikola Kalinić?

Foto: Hajduk.hr

IVAN LEKO dobio je otkaz na klupi Hajduka. Kap koja je prelila čašu bio je poraz od Osijeka, koji mu je bio čak 11. u samo 37 utakmica. Kao njegov nasljednik odmah je imenovan čovjek koji mu je ujedno i prethodnik, 41-godišnji Mislav Karoglan, kojem je Hajduk prilično poznat teren.

Karoglan je kao mlad trener s iskustvom vođenja niželigaških ekipa Croatije iz Zmijavaca i Zadra stigao u Hajdukovu omladinsku školu 2019. godine, a sljedeće godine radio je s prvom ekipom kao pomoćnik Jensa Gustafssona i Valdasa Dambrauskasa. Nakon otkaza Litvancu, u 10 utakmica u ulozi glavnog trenera bio je neporažen, ali svejedno je maknut s klupe jer je vodstvo Hajduka čekalo pravi trenutak za dovođenje Ivana Leke.

Zabio osam golova u 31 nastupu

Bivši kapetan Bijelih pokazao se kao vrlo loše rješenje. Leko je sada napustio Hajduk kao statistički najgori trener pod aktualnim rukovodstvom, a Karoglan je još jednom u delikatnom trenutku imenovan na čelo prve ekipe. U hajdučkoj javnosti nagađa se kako bi mu jedan od prvih poteza mogao biti povratak Nikole Kalinića.

Podsjetimo, 35-godišnji napadač drugi je put napustio Hajduk ovog ljeta nakon što je Leko zaključio kako mu više nije potreban, ali Lekinim odlaskom otvorio se prostor za mogući Kalinićev povratak. Iskusni napadač prvi put se vratio početkom prošle godine.

Kalinić je tada raskinuo ugovor s Veronom i odbio unosnije ponude kako bi ponovo zaigrao u svom matičnom Hajduku, iz kojeg je 2009. otišao u Blackburn i tako započeo uspješnu inozemnu karijeru. Međutim, u drugom mandatu u Hajduku, koji je bio najavljen spektakularnim videom, zbog problema s ozljedama nije uspio pružiti previše. 

Još nije objavio odlazak u mirovinu

Odigrao je 31 utakmicu i zabio osam golova, od kojih se najviše pamti onaj Dinamu za pobjedu u poljudskom derbiju u ožujku prošle godine. Kalinić je povremeno podsjećao na svoju golgetersku klasu, ali zbog spomenutih problema s ozljedama je dobivao sve manju minutažu.

Krajem pretprošle sezone ekipa je bez njegove pomoći pobijedila Rijeku u finalu Kupa i Hajduku donijela prvi trofej nakon devet godina posta. Tijekom cijelog prvog mandata Mislava Karoglana Kalinić je bio izvan terena radi oporavka, ali ga je novi-stari trener Hajduka veoma hvalio: "Nema tu puno filozofije. Livaja i Kalinić, naravno, mogu igrati zajedno. Nikola je top klasa, a trener je tu da bira prvih 11." Kalinić trenutno još nije proglasio mirovinu i kao slobodan igrač teoretski bi se odmah mogao vratiti na Poljud.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.