Samovojska: Englezi su superprepotentni, superbahati, a na igralištu ništa

Screenshot: HRT

ANTON SAMOVOJSKA, stručni komentator HTV-a, nakon prvog kruga Eura izdvojio je reprezentacije koje su mu se svidjele, ali i one koje su ga razočarale.

"Nije mi se svidjela Engleska. Takav nogomet nisam odavno vidio. To je superprepotentno, superbahato, a na igralištu ništa. Nema nikakvog opravdanja za takvo ponašanja. Ne mogu reći da sam sretan i presretan s, recimo, Francuskom. Sad, kad dolazi nokaut-faza, vjerojatno joj nije svejedno kad je vidjela kamo je dospjela nakon ovog zadnjega neodlučenog rezultata. Da je druga u skupini i da je naletjela u tu lijevu stranu ždrijeba, koji je očajan, koji je stvarno užasno težak."

Vojski se svidjela Austrija: "Ima famoznog izbornika. Ne znam, to ljudi možda i prehodaju, pa zaborave ili ne čuju. Taj Rangnick, to je izvrstan trener. To je trener koji je izmislio gegenpressing. I na njemu su učili, i Klopp je na njemu učio, i Tuchel, i Nagelsmann, i svi koji gledaju ozbiljno na nogomet u ovo doba.

Jer u ovo doba je nogomet igrati vrlo teško. Momčadi su atomski pripremljene. Tu treba trčati, tu treba snage, tu treba u svakoj utakmici moć. Najvažnije, ono što me oduševljava kod tih momčadi koje stvarno igraju pravi nogomet je moć. Izvanredno me oduševila Slovenija. Veliko iznenađenje.

I tu se vidi taj još jedan trener, Kek, koji je izvanredno dobro djelovao na tu momčad i koji je strahovito puno utjecao na tu momčad. Dobra mi je bila i Njemačka u uvodu. Španjolska? Španjolska je prejaka, zasad prejaka."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.