Bjelanović za Index: Vidjela se svjesna namjera sudaca da pomognu Dinamu

Foto: Srecko Niketic/PIXSELL

ISTRA i Dinamo sinoć su remizirali u utakmici desetog kola SuperSport HNL-a u Puli rezultatom 2:2. Mateo Lisica i Beyatt Lekweiry zabili su golove za Istru, a za Dinamo su pogađali Arijan Ademi i Sandro Kulenović. Istra je igrala s desetoricom od 64. minute, kad je drugi žuti karton dobio Stephane Keller

Kontroverzne sudačke odluke glavnog suca Darija Bela i njegovog video pomoćnika Luke Pajića obilježile su utakmicu. Igrači, trener i navijači Istre bijesni su na Bela nakon utakmice koju su osim drame i sudačkih odluka karakterizirale grubosti i velike tenzije.

Istra ne zamjera Belu toliko isključenje njihovog igrača i penal za Dinamo, koliko to što je, kako tvrde, navlačio za goste u ostalim prilikama. Prije svega da nije kažnjavao njihove grubosti i što nije dosudio penal nakon igranja rukom Arijana Ademija u kaznenom prostoru Dinama.

Kritike igrača i trenera

Suce je nakon utakmice kritizirao napadač Istre, Gruzijac Giorgi Gagua, a trener Paolo Tramezzani rekao je kako "ovako nešto nikad nije doživio u igračkoj ni u trenerskoj karijeri." Tramezzani je tijekom utakmice zbog prigovora dobio žuti karton, a dva njegova pomoćnika su isključena. Dan nakon utakmice za komentar smo se obratili sportskom direktoru Istre Saši Bjelanoviću.

"Mislim da nema potrebe da dodatno kritiziram Bela, nakon njegovog jučerašnjeg suđenja u Hrvatskoj vlada konsenzus što je zaista rijetkost. Njega sam uvijek smatrao za jednog od kvalitetnijih sudaca u našoj ligi, ali ovo nije dobro za ičiji sudački ego.

Već na početku utakmice se vidjelo da gubi kontrolu i da greškama pomaže Dinamu. Izgubio je svaki kredibilitet na terenu. Moguće da se Belu aktivirao mehanizam ih nekih donedavnih vremena, iako se današnja uprava Dinama od njih želi distancirati", rekao nam je Bjelanović.

"Skauti iz Italije su rekli da ovako nije bilo ni u vrijeme Moggija" 

Dodao je kako su Belove greške bile kontinuirane: "Ne bih išta govorio da je u pitanju jedna greška, ali on je svojim kriterijem kod svakog prekršaja pokazao u kojem smjeru želi da utakmica ide. Na utakmici su bili skauti iz Italije koji su mi rekli da se ovako pristrano kod njih nije sudilo ni u vrijeme Moggija."

Poručio je i kako loše suđenje šteti našem nogometu u cjelini: "Vidljiva je bila svjesna namjera da se pomaže jednom klubu na štetu drugog, u ovom slučaju nas. To pravi veliku štetu ugledu lige. Na koncu, to pravi štetu i reprezentaciji jer izborniku trebaju igrači koji će imati natjecateljske izazove, a ne igračima kojima suci pomažu."

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.