Srpski izbornik američke olimpijske reprezentacije pozvao Rokasa Pukštasa

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

IZBORNIK američke olimpijske reprezentacije do 23 godine, Beograđanin Marko Mitrović, objavio je popis 25 igrača za pripreme reprezentacije SAD-a za Olimpijske igre u Parizu. Na njemu se našao i mladi veznjak Hajduka Rokas Pukštas koji će se pokušati izboriti za mjesto na konačnom popisu od 18 igrača. 

Amerikanci će se okupiti na pripremama, a 11. lipnja će u Kansasu igrati protiv Japana. Nastup na Olimpijskim igrama u Parizu bit će prvi nastup Amerikanaca na Olimpijskim igrama nakon Pekinga 2008. godine. Pukštas je rođen u obitelji litavskog porijekla 25. kolovoza 2004. godine u gradiću Stillwateru, u Oklahomi, a nogomet je počeo trenirati u Kansas Academy/Barca Academy u SAD-u, selekciji koja je funkcionirala kao sjevernoamerička ekspozitura škole nogometa katalonskog velikana.

Neko vrijeme boravio je na probi u Manchester Unitedu, a na Poljud je stigao krajem 2020. godine i od tada se razvijao kroz selekcije Akademije Luka Kaliterna. Prije dvije godine debitirao je za prvu ekipu i ubrzo postao jedan od njenih najvažnijih igrača. Za Hajduk je nastupio 59 puta i zabio 11 golova.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.