Umro je legendarni MVP NBA lige. Imao je 71 godinu

Foto: Profimedia

BILL WALTON (71), bivši NBA košarkaš, je preminuo. ESPN je objavio kako je umro od raka, a uskoro se oglasio i komesar NBA lige, Adam Silver. "Bill Walton je doista bio jedinstven. Kao igrač u Kući slavnih, redefinirao je poziciju centra. Njegove jedinstvene svestrane vještine učinile su ga dominantnom silom na UCLA-i i dovele do MVP-a regularne sezone i finala NBA lige, dva naslova prvaka NBA lige i uvrstile su ga među 50 najboljih igrača u povijesti lige", poručio je Silver.

Walton je draftiran davne 1974. godine od Portland Trail Blazersa gdje je igrao idućih pet godina i osvojio jedno prvenstvo te bio proglašen najkorisnijim igračem regularne sezone i finala. Idućih šest sezona proveo je u Los Angeles Clippersima koji su tada igrali u San Diegu, a karijeru je okončao u Boston Celticsima s kojima je osvojio još jednu krunu. Njegov dres s brojem 32 je Portland umirovio, a Walton je bogatoj kolekciji nagrada imao i onu za najboljeg šestog igrača i dva imenovanja u najbolju defenzivnu petorku lige.

1972. godine je bio pozvan u momčad SAD-a za Igre u Munchenu, ali je odbio sudjelovati. Neki su špekulirali da je to napravio jer se protivio ratu u Vijetnamu, ali je godinama kasnije priznao da je u reprezentaciji imao vrlo neugodno iskustvo i da je stalno bio kritiziran od strane trenera i vrijeđan od strane suigrača. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.