Vinicius: Španjolskoj treba oduzeti SP 2030. ako ne riješi rasizam

Foto: Profimedia

VINICIUS JUNIOR (24), brazilska zvijezda Reala, u intervjuu za CNN izjavio je ono što je odjeknulo državom u kojoj živi posljednjih šest godina: "Ako se do 2030. ne riješi problem s rasizmom u Španjolskoj, treba joj oduzeti domaćinstvo SP-a." Naime, te godine Španjolska će s Portugalom i Marokom biti domaćin SP-a u nogometu. No, Vinicius traži da se Španjolsku kazni ako do tada ne riješi spomenuti problem.

"Nadam se da Španjolska do tada može evoluirati i shvatiti kako je ozbiljno vrijeđati nekoga zbog njegove boje kože. Do 2030. je jako puno vremena za dostizanje te evolucije. Ako to do tada ne uspije, mislim da se domaćin SP-a mora promijeniti jer ako se nogometaši u zemlji u kojoj igraju ne osjećaju ugodno i sigurno, nego ugroženo od rasista, to je komplicirano", poručio je Vini i dodao:

"Želim učiniti sve što mogu kako bih donio tu promjenu jer većina Španjolaca nisu rasisti, ali mala skupina njih kalja imidž cijele države, u kojoj je inače lijepo živjeti. Volim Španjolsku, ovdje imam najbolje uvjete za život s obitelji, ali moramo iskorijeniti rasizam ovdje." Vinicius se inače žestoko bori protiv rasizma u nogometu, posebno nakon što su ga prošle sezone vrijeđali navijači Valencije na Mestalli.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.