Vrbančićev odlazak u Lokomotivu ima veze s Baturinom i Sučićem. Evo detalja

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

DINAMO je dogovorio posudbu Luke Vrbančića u Lokomotivu do kraja siječnja sljedeće godine. Papiri još nisu potpisani, ali je sve riješeno i do sutra, kad završava prijelazni rok u SuperSport HNL-u, Vrbančić će biti igrač Lokomotive. Tako će 19-godišnji Dinamov veznjak i jedan od njegovih najvećih talenata ove sezone ipak imati ozbiljnu minutažu, a to je svima u ovoj priči najvažnije.

Vrbančić ili "Dinamov Paul Scholes", kako mu tepaju zbog fizičke sličnosti s legendom Uniteda, prema nekim procjenama već sad je trebao biti standardni član prve Dinamove postave. No, Vrbančić je istovremeno ispao pehist i žrtva lude Dinamove prošle sezone, u kojoj za njega nije bilo, a nije ni moglo biti puno prostora.

Gužva u veznom redu Dinama

Vrbančića je prvoj momčadi priključio još Ante Čačić, a na ljetne pripreme prošle sezone poveo ga je Igor Bišćan. Ideja je bila da Vrbančić polako ulazi u prvu momčad, ali je ona propala čim je Dinamo krenuo jako loše u prošlu sezonu. Bišćan je ubrzo dobio otkaz, s formom momčadi mučio se i Sergej Jakirović sve do druge polusezone i Vrbančić jednostavno nije mogao doći do izražaja.

A ne može ni ove sezone jer je u Maksimiru gužva u veznom redu. Tu su Josip Mišić, Petar Sučić, Arijan Ademi, Martin Baturina i Marko Rog, koji mogu igrati na pozicijama koje igra Vrbančić. Još bi bilo neke šanse da su ovog ljeta otišli Baturina i/li Sučić, ali njihovim ostankom posudba je za Vrbančića bila jedino logično rješenje.

Njegova bliža, a i dalja budućnost u Dinamu vezana je indirektno baš za Baturinu i Sučića. Naime, Dinamo ga je posudio Lokomotivi, ali nije želio do kraja sezone, već samo do zime. U Maksimiru žele vidjeti kako će se Baturina i Sučić pokazati u izlogu Lige prvaka i nije nemoguće da jedan od njih dvojice, a možda i obojica uskoro odu dođe li za njih prava ponuda.

Dinamo će ga vratiti ili na zimu ili na ljeto, ovisno o transferima

Ako se to dogodi ili se zbog nekih ozljeda ili drugih razloga pokaže potreba za još jednim veznjakom, Dinamo bi na zimu vratio Vrbančića u momčad. U protivnom bi Lokomotiva produžila posudbu do kraja sezone, a sljedeće ljeto bi se opet čekao rasplet prijelaznog roka u Maksimiru. Vrbančić ulazi u godine u kojima mu je najvažnije da igra seniorski nogomet, a to u Dinamu ne može dobiti.

To mu nude Lokomotiva i spartanski režim trenera Silvija Čabraje, koji je pokazao da zna raditi s mladim igračima, ali da ih zna i dobro iscijediti. Vrbančić je navodno igrač velikih kapaciteta i očekuje se da minutažu u Lokomotivi iskoristi na najbolji način i pokaže da se na njega ozbiljno može računati u budućnosti.

Ugovor s Dinamom ima do ljeta 2026. godine i veliki je dinamovac te će sigurno napraviti sve da se dokaže i nametne Sergeju Jakiroviću. Za Dinamo je dosad odigrao devet utakmica i zabio čak tri gola uz jednu asistenciju.

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.