Yamal čudesno ponovio povijest. Evo što je lani napravio Francuzima na U-17 Euru

Screenshot: Twitter

LAMINE YAMAL postigao je krasan gol u polufinalu Eura, u kojem je njegova Španjolska pobijedila Francusku 2:1. Zanjihao je dvojicu čuvara i onda fantastično s desne strane ljevicom naciljao dalji kut s 20-ak metara i uz pomoć vratnice pogodio za izjednačenje. Yamalu je ovo prvijenac za Španjolsku, a isto tako je postao i najmlađi strijelac u povijesti europskih prvenstava.

Sa samo 16 godina i 362 dana prelijepim golom Francuskoj za 1:1 u 21. minuti polufinala Europskog prvenstva postao je najmlađi strijelac u povijesti Eura. No i samim nastupom ostvario je jedinstven pothvat, postao je najmlađi nogometaš koji je ikad nastupio u polufinalu nekog velikog međunarodnog turnira.

Srušio Pelea i Francuze. Ali to im je identičnom golčinom napravio i prošle godine

Srušio je Peleov rekord sa Svjetskog prvenstva 1958. godine. Brazilac je naime imao 17 godina i 244 dana kad je zaigrao u polufinalu. Yamalovu golčinu Francuzima pogledajte OVDJE.

Međutim, Yamal je ovom golčinom nevjerojatno ponovio povijest. Točnije, sebe samog. Njegov velemajstorski gol kopija je onog koji je zabio prošle godine. I to također Francuzima i također u polufinalu Eura, ali u U-17 konkurenciji. Yamal je tada imao 15 godina i 10 mjeseci te je bio senzacija i tog EP-a. S četiri gola u isto toliko utakmica je bio najbolji strijelac prvenstva koje je osvojila Italija. Yamalovu golčinu Francuzima prošle godine pogledajte OVDJE.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.