Anušić: Istražit ćemo sve oko prodaje MORH-ovog stana Anni Dujić

Screenshot: RTL

Ministar obrane Ivan Anušić izjavio je da će tražiti da se do kraja raščiste okolnosti pod kojima je Anna Dujić, kći predsjednika Uprave Hrvatskih šuma, HDZ-ovca Nediljka Dujića, prije četiri i pol godine povoljno otkupila stan u vlasništvu MORH-a.

"Tražit ću da se raščisti sve oko kupoprodaje stana o kojem pišu mediji. Iako je to stari slučaj koji nema nikakve veze s mojim mandatom, upravljanje imovinom kao i svi ostali procesi unutar Ministarstva obrane moraju biti transparentni i u skladu sa svim procedurama.

Povodom ovog slučaja, ne prejudicirajući ništa, preispitat ćemo kako se u Ministarstvu obrane upravljalo stanovima", kazao je Anušić za Jutarnji. Iz Ministarstva poručuju da u ovom trenutku ni oni nemaju punu sliku o svim okolnostima prodaje ovog stana.

Stan kupila za nešto više od 800 eura po kvadratu

Podsjetimo, Anna Dujić, kći moćnog HDZ-ovog šefa Hrvatskih šuma Nediljka Dujića, iznajmljuje državni stan koji je 2020. godine kupila po cijeni nešto većoj od 800 eura po kvadratu. Radi se o stanu površine 90.97 kvadratnih metara.

Anna Dujić kupila ga je po cijeni od 573.009 kuna, potvrdili su iz MORH-a za Index. To znači da je stan otkupljen po cijeni kvadrata od 6298 kuna, odnosno 835 eura. U eurima stan bi koštao oko 76 tisuća.

Podsjetimo i da je Dujić u istoj zgradi imao stan od 93 kvadrata. On je stan kupio od privatne osobe 2006. godine, a prodao 2019. U imovinskoj kartici iz 2017. godine za njegovu procijenjenu vrijednost naveo je iznos od 850 tisuća kuna, što je gotovo 300 tisuća kuna više od iznosa za koji je njegova kći kupila drugi stan tri godine poslije. Napomenimo da se radi o dva stana gotovo iste površine u istoj zgradi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.