Fijasko riječkog Adventa. Za dvije od tri lokacije nitko nije zainteresiran

Ilustracija: Sasa Miljevic/PIXSELL

Rijeka je 2. listopada raspisala natječaj za korištenje površina javne namjene na tri gradske lokacije tijekom Rijeka Adventa. Međutim, za lokacije Korzo i Verdijeva ulica nije bilo prijava te će se natječaj za njih poništiti i u najkraćem roku ponovno raspisati. 

Što se tiče treće lokacije, Trga Riječke rezolucije, prihvaćena je ponuda tvrtke Promocija d.o.o. Za tu lokaciju su pristigle dvije ponude, ali je utvrđeno kako je ponuda tvrtke Rakhia international d.o.o. nepotpuna, pa ju je Povjerenstvo za provedbu javnog natječaja odbacilo, piše Fiuman.

Natječaj se odnosio na organizaciju i uređenje prostora, organizaciju prigodnih kulturnih i zabavnih događanja s popratnim sadržajima te postavu privremenih objekata za obavljanje komercijalnih djelatnosti trgovine na malo i ugostiteljske djelatnost tijekom božićnih blagdana, odnosno od 29. studenoga 2024. godine do 5. siječnja 2025. godine.

Niz kriterija pri odabiru pobjednika

U uvjetima natječaja je stajalo da ponude mogu podnijeti obrtnik, pravna osoba ili zajednica ponuditelja registrirana za obavljanje djelatnosti koja je predmet natječaja. 

Kriteriji pri odabiru pobjednika su bili visina ponuđene naknade, raznovrsnost ugostiteljske ponude i prigodne prodaje, prigodni programi, organizacija rasporeda objekata, uređenje i prigodna dekoracija te udio primjene ekoloških materijala.

Tvrtka Promocija će na Trgu Riječke rezolucije koristiti površinu od 225 metara kvadratnih. Naknada iznosi 679.50 eura dnevno, odnosno 25.821,00 eura za svih 38 dana trajanja Rijeka Adventa.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.