Sudac Vrban: Odbio sam dati pozitivno mišljenje Šeksovoj kćeri, on mi se sad osvećuje

Foto: Pixsell, Index

Predsjednika osječkog Županijskog suda Zvonka Vrbana prijavila je predsjednica osječkog Općinskog suda Zrinka Šeks Poštić, kći moćnog HDZ-ovca Vladimira Šeksa. Vrban je zbog toga ispitan u Uskoku.

"Mogu potvrditi da sam bio na ispitivanju, ali ništa više od toga neću komentirati", rekao je Vrban Hini.

Kako su pisali mediji, Vrban je jučer pozvan u sjedište Uskoka u Zagrebu kako bi kao okrivljenik dao iskaz o kaznenim prijavama koje su protiv njega podnesene zbog osnovane sumnje u trgovanje utjecajem.

Vrbana se, prema neslužbenim informacijama, sumnjiči da je kao predsjednik osječkog Županijskog suda vršio pritisak na predsjednicu osječkog Općinskog suda Zrinku Šeks Poštić i sada umirovljenu sutkinju toga suda Doricu Krnic Miloš kako bi donosile presude prema njegovoj želji. Vrbana je ranije napadao osuđeni bjegunac Zdravko Mamić te ga optuživao za primanje mita. 

Vrban: Šeks je preko posrednika tražio da njegovoj kćeri dam pozitivno mišljenje. Odbio sam, sad mi se osvećuje

"Točno je da je Vladimir Šeks od mene preko posrednika tražio da njegovoj kćeri Zrinki Šeks Poštić dam pozitivno mišljenje u izboru za predsjednika Općinskog suda, što sam ja odbio jer smatram da je u svom radu počinila kaznena djela zloupotrebe položaja i ovlasti. Potom me po istom posredniku zamolio da ne dam nikakvo mišljenje", rekao je Zvonko Vrban za Jutarnji list, dodajući da se nedavanje mišljenja u zakonu tretira kao da je dao pozitivno mišljenje.

"No ja sam i to odbio, rekavši da ću dati mišljenje sukladno svom profesionalnom mišljenju i dao sam negativno mišljenje. Tada mi je od Šeksa poslana poruka da ću završiti u kaznenom postupku po prijavi koju je podnijela njegova kći i, prema svemu sudeći, ja završavam u kaznenom postupku", rekao je Vrban.

Sutkinja Šeks Poštić prijavila je Vrbana jer je, kako tvrdi, tražio da donese odluku u korist djelatnika osječko-baranjskog Zavoda za javno zdravstvo Josipa Milasa u tužbi protiv te ustanove iz 2018. godine, a Krnic Miloš ga je prijavila da je od nje tražio presudu u korist tvrtke Eurokamen u tužbi protiv Nogometnog kluba Osijek.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.