Šef IDS-a: Dosta je ponižavanja Istrijana i Primoraca samo jer na vlasti nije HDZ

Foto: Sasa Miljevic/PIXSELL

Saborski zastupnik i predsjednik IDS-a Dalibor Paus prikupio je potrebne potpise kako bi se na saborskom Odboru za promet tematski raspravljalo o inicijativi za ukidanje tunelarine kroz tunel Učka, izvijestio je IDS.

Paus je upozorio na dvostruka mjerila vlade, dodavši da je premijer Andrej Plenković još prošlog tjedna u saboru poručio Istrijanima i Primorcima da "ne može džaba kroz Učku", a onda je već ovog tjedna otvorio novu besplatnu autocestu A11 Zagreb-Sisak.

Premijer je time, smatra Paus, pokazao da tamo gdje je HDZ na vlasti, može i "džaba".

"Dosta je ponižavanja Istrijana i Primoraca samo jer na vlasti nije HDZ"

Paus je resornog ministra Olega Butkovića pozvao da na Odboru objasni "Istrijanima i Primorcima najave da će autocesta prema Sisku biti besplatna, kad je premijer oko Učke rekao nema džabe".

"Dosta je ponižavanja Istrijana i Primoraca samo jer na vlasti nije HDZ kao u Sisačko-moslavačkoj županiji", ustvrdio je Paus, poručivši da tunel Učka konačno mora biti besplatan.

Naveo je pritom primjer dva radnika koji rade za minimalnu plaću, jednog iz Siska zaposlenog u Zagrebu i jednog iz Buzeta koji radi u Rijeci, te rekao da se radnik iz Siska vozi na posao autocestom potpuno besplatno, dok radnik iz Buzeta u godinu dana na tunel Učka potroši najmanje jednu mjesečnu plaću.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.