Županije objavljuju korona-brojke: U Varaždinskoj se zaraza širi nakon svadbe

Foto: Damir Špehar/PIXSELL

ŽUPANIJE objavljuju brojke o koroni.

Međimurska županija ima 3 nova slučaja

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata obrađena su 52 uzorka, od čega su evidentirana 3 pozitivna nalaza na SARS-CoV-2
virus u Međimurskoj županiji, što je 5.7% pozitivnih od broja testiranih.

Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 24. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzet 64.761 uzorak, ne računajući testiranja građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec nema hospitaliziranih pacijenata na SARS-CoV-2 virus, a u protekla 24 sata nema ni preminulih osoba.

Sisačko-moslavačka - 6 novih

U Sisačko-moslavačkoj županiji, na današnji dan, je šest novooboljelih osoba od zarazne bolesti covid-19. Radi se o tri osobe s područja općine Lekenik, dvije osobe s
područja grada Novske te jednoj osobi s područja općine Gvozd.

Svi stanovnici mole se za razumijevanje i odgovornost te da se i dalje pridržavaju odluka i mjera Nacionalnog stožera kako bi se spriječilo daljnje širenje ove zarazne bolesti.

Istarska - 7 novih

Tijekom protekla 24 sata u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitana su 234 uzorka briseva na covid-19, a potvrđeno je 7 novozaraženih osoba s tog područja.

Izliječena je 1 osoba.

U mjerama samoizolacije nalaze se 393 osobe.

U Općoj bolnici Pula, na Odjelu za infektologiju, na liječenju je 17 osoba.

U Varaždinskoj županiji pet novih slučajeva zaraze koronavirusom

U Varaždinskoj županiji jučer je testirano 136 osoba, a potvrđeno je pet novih slučajeva zaraze koronavirusom. U Općoj bolnici Varaždin na liječenju su i dalje četiri pacijenta s težom kliničkom slikom. Oporavilo se pet osoba, a broj aktivnih slučajeva time je 18.  

Iz Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije pozivaju na dodatan oprez te apeliraju na poštovanje epidemioloških mjera. Naime, utvrđeno je širenje covid-19 infekcije na jednoj svadbenoj svečanosti na kojoj je bilo 150-ak gostiju, a dosad su potvrđene tri pozitivne osobe.

Ujedno apeliraju na građane da prilikom epidemiološke ankete daju iskrene odgovore, budući da je to jedini način zaustavljanja širenje virusa s obzirom na to da je riječ o zaraznijoj varijanti.

Sedam novih u Koprivničko-križevačkoj

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost da je na području Koprivničko-križevačke županije nakon pristiglih nalaza potvrđeno sedam novih slučajeva bolesti covid-19.

Trenutno je aktivno 26 slučaja bolesti covid-19, ozdravile su dvije osobe, a na bolničkom se liječenju nalazi jedna osoba.

Od početka pojave SARS-CoV-2 virusa na području županije bolest covid-19 potvrđena je kod 8328 osoba. Tijekom jučerašnjeg dana izuzeta su 84 uzorka - PCR i brzim antigenskim testiranjem - sa sumnjom na koronavirus.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije apelira na građane da se pridržavaju svih epidemioloških mjera prevencije i  zdravstvenih uputa kako bi se ograničilo širenje zaraze koronavirusa. Samo odgovornim ponašanjem možemo zaštititi vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana.

U Zagrebačkoj županiji zaražene nove 34 osobe

Na području Zagrebačke županije zaraza koronavirusom potvrđena je kod nove 34 osobe u protekla 24 sata, a trenutno je aktivno 190 slučajeva zaraze, priopćio je u petak županijski stožer civilne zaštite.

Novih šest oboljelih osoba je iz Samobora, pet iz Zaprešića, po četiri iz Dugog Sela i Velike Gorice, po tri iz Svete Nedelje i Vrbovca, dvije su u općini Kloštar Ivanić te po jedna u Jastrebarskom, Ivanić-Gradu, Svetom Ivanu Zelini i općinama Brdovec, Pušća, Klinča Sela i Brckovljani.

Ozdravile su dvije osobe.

Prema podacima županijskog Zavoda za javno zdravstvo, od početka pandemije do petka na području županije zabilježeno je 30.679 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana koronavirusom, izliječeno je 30.413 osoba, a 76 je umrlo.

Dubrovačka - 11 novih

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 11 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Radi se o pet osoba muškog spola i šest osoba ženskog spola: šest iz Dubrovnika, dvije iz Konavala i Metkovića te jednoj iz Ploča.

Izliječeno je pet osoba: dvije iz Metkovića te jedna iz Dubrovnika, Opuzena i Župe dubrovačke.

U posljednja 24 sata obrađena su 794 uzorka, a od početka pandemije analizirana su ukupno 108.774 uzorka.

U OB Dubrovnik hospitalizirane su 23 osobe pozitivne na koronavirus.

U samoizolaciji je 578 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježeno je jedno kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđena su ukupno 922 slučaja kršenja samoizolacije.

U Virovitičko-podravskoj 1 novi

Prekinut je niz od dvanaest dana bez novozaraženih koronavirusom. Naime, među 28 testiranih jedna ženska osoba iz Sopja bila je pozitivna na virus SARS-CoV-2, izvijestio je Stožer civilne zaštite Virovitičko-podravske županije. Na bolničkom liječenju Opće bolnice Virovitica nema covid-19 pacijenata. Od početka epidemije koronavirusa, s područja VPŽ-a, virusom SARS-CoV-2 zarazila se 4131 osoba. Nažalost, 142 ljudi je preminulo od posljedica infekcije covidom-19. Iz Stožera civilne zaštite VPŽ-a apeliraju na odgovornom ponašanju i poštivanju epidemioloških mjera.

U Bjelovarsko-bilogorskoj šest novih

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđeno je šest novih slučajeva zaraze koronavirusom. Dvije novozaražene osobe s područja su grada Bjelovara, po jedan novi slučaj zaraze koronavirusom zabilježen je na područjima grada Čazme te općina Ivanska i Velika Pisanica, a jedna novozaražena osoba ima talijansko državljanstvo, a trenutno se nalazi na području ove županije. U Općoj bolnici Bjelovar na liječenju su dvije osobe zaražene koronavirusom, a na opservaciji su dva pacijenta. U samoizolaciji na području Bjelovarsko-bilogorske županije nalazi se 69 osoba.

U Šibensko-kninskoj 19 novih

U protekla 24 sata na području Šibensko-kninske županije 19 je osoba oboljelo od covid-19 infekcije. 14 osoba iz Šibenika, tri iz Vodica te po jedna osoba iz Skradina i Rogoznice. Trenutno je 98 aktivnih slučajeva oboljenja od covida-19. U šibenskoj bolnici liječi se 13 pacijenata, od kojih su dva pacijenta na terapiji visokim protokom kisika (HFNO-u). Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u izolaciji.

U Zadarskoj 27 novih

U Zadarskoj županiji 27 je novih slučajeva zaraze koronavirusom. Novooboljele osobe izolaciju provode na područjima gradova Zadar (7), Benkovac (2), Biograd (3) te općina Bibinje (1), Novigrad (4), Pakoštane (1), Pašman (1), Poličnik (2), Stankovci (2), Sv. Filip i Jakov (2), Vrsi (1) i Zemunik Donji (1). Tijekom jučerašnjeg dana testirana su 592 uzorka, pod aktivnim nadzorom je 788 stanovnika, a trenutno je 140 aktivnih slučajeva koronavirusne bolesti na području Zadarske županije. Na covid-odjelima Opće bolnice Zadar hospitalizirano je 14 bolesnika, od kojih je jedan na respiratoru. U Specijalnoj bolnici za ortopediju Biograd na Moru na liječenju su četiri pacijenta oboljela od koronavirusa.

U Karlovačkoj županiji šest novih

U Karlovačkoj županiji u posljednja 24 sata imamo 6 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 (PCR). S područja grada Karlovca 3 osobe, s područja grada Ogulina 2 osobe i grada Duga Rese 1 osoba. Nije bilo umrlih od covida-19, a, prema izvješću PU Karlovačke, 103 osobe su u samoizolaciji. Na bolničkom liječenju na covid-odjelu Karlovačke Opće bolnice nalaze se 2 osobe. U posljednja 24 sata nije primljena ni jedna covid-pozitivna osoba ni otpuštena s bolničkog liječenja.

U Ličko-senjskoj osam novih

S područja Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata 8 je novooboljelih osoba od covida-19.

2 oboljele osobe su s područja Gospića, 2 s područja Udbine, 2 s područja Senja, 1 s područja Perušića i 1 s područja Donjeg Lapca.

Od covida-19 s područja Ličko-senjske županije ukupno je oboljelo 4716 osoba, od čega je 40 aktivnih slučajeva. 160 osoba je preminulo, a ukupno je izliječeno 4516 osoba.

U posljednja 24 sata provedeno je testiranje nad 84 osobe.

Na covid-odjelu OB Gospić trenutno su hospitalizirane 4 osobe.

Na području PU ličko-senjske aktivno je 125 mjera samoizolacije. Provjerom nije utvrđeno kršenje izrečenih mjera.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.