5 najbolje ocijenjenih filmova u karijeri Orlanda Blooma, koja vam je uloga omiljena?

Foto: EPA

BRITANSKOG glumca Orlanda Blooma gledali smo u brojnim poznatim ulogama. Bloom je u karijeri utjelovio poznate likove poput Legolasa iz Gospodara prstenova, Willa Turnera u Piratima s Kariba, a mnogima je poznat i po ulozi u fantastičnoj televizijskoj seriji Carnival Row, koja se prikazuje na Prime Videu.

Kako bismo otkrili koji su najbolje ocijenjeni filmovi u karijeri slavnog glumca, odlučili smo pogledati IMDb listu top deset filmova Orlanda Blooma. Posljednjih pet mjesta zauzeli su Unlocked, Digging for Fire, Haven, Sympathy for Delicious i The Good Doctor. U nastavku donosimo kojih je pet filmova najbolje ocijenjeno.

Zulu

Na petom mjestu nalazi se Zulu, francusko-južnoafrički kriminalistički film iz 2013. godine redatelja Jérômea Sallea. Radnja prati priču o dva policajca, Aliju Sokhelu (Forest Whitaker) i Brianu Epkeenu (Orlando Bloom), koji istražuju ubojstvo mlade bjelkinje koje je izazvano dostupnošću nove droge i na neki način povezano s nestankom crne djece s ulice.

Zulu je bio odabran kao film za zatvaranje Filmskog festivala u Cannesu 2013. godine, a na IMDb-u ima 6.7 od ukupno 10 zvjezdica. Publika mu je na Rotten Tomatoesu dala ocjenu od 60 posto, ali nema dostupnih podataka na temelju osvrta kritičara.

Kraljevstvo nebesko

Četvrto mjesto zauzela je epska povijesna drama Ridleyja Scotta, Kraljevstvo nebesko iz 2005. godine. Radnja prati nekoliko likova, ali među glavnim likovima priče nalazi se seoski kovač Balian (Orlando Bloom). Balian se nakon iznenadne smrti svoje žene pridružuje davno otuđenom ocu, barunu Godfreyu (Liam Neeson), kao križar na putu za Jeruzalem. U Jeruzalemu postane dio pratnje kralja Baldwina IV te se pronađe u samom središtu opasnih zbivanja i prijetnje za novi religijski rat.

Kraljevstvo nebesko na IMDb-u ima ocjenu 7.3 od 10, a na Rotten Tomatoesu 40 posto od kritičara i 72 posto od publike.

Troja 

Još jedna povijesna epska drama nalazi se na popisu jednog od najbolje ocijenjenih filmova u kojima je glumio Orlando Bloom. Riječ je o Troji, drami Wolfganga Petersena iz 2004. godine, koja je inspirirana poznatim Homerovim djelom. Radnja filma prati napad ujedinjenih grčkih snaga na Troju nakon što trojanski princ Paris (Orlando Bloom) na brodu kući sakrije Helenu (Diane Kruger), ženu spartanskog kralja Menelausa s kojom ima aferu. Menelausov brat Agamemnon odluči iskoristiti situaciju kako bi zauzeo neosvojivu Troju.

Film je okupio brojne poznate glumce, uključujući Brada Pitta, Erica Banu, Briana Coxa, Brendana Gleesona, Seana Beana i brojne druge zvijezde. Na IMDb-u ima 7.3 od ukupno 10, dok na Rotten Tomatoesu ima 53 posto od kritičara te 73 posto od gledatelja.

Pirati s Kariba: Prokletstvo Crnog bisera

Na drugom mjestu nalazi se prvi film mnogima omiljene franšize o piratu Jacku Sparrowu. Film "Pirati s Kariba: Prokletstvo Crnog bisera" iz 2003. režirao je Gore Verbinski, a u glavnim ulogama prate se tri glumca: Johnny Depp, Orlando Bloom i Keira Knightley. Nakon što pirati otmu guvernerovu kći Elizabeth Swan (Keira Knightley), kovač Will Turner (Orlando Bloom), koji je zaljubljen u nju, udružuje se s ekscentričnim kriminalcem i piratom, kapetanom Jackom Sparrowom (Johnny Depp), kako bi je spasio.

Prvi film u poznatom filmskom serijalu na IMDb-u ima ocjenu 8.1 od ukupno 10, dok na Rotten Tomatoesu od kritičara ima visokih 80 posto te 86 posto od gledatelja. 

Gospodar prstenova: Dvije kule

Mnoge neće iznenaditi da se na prvom mjestu nalazi jedan od filmova iz trilogije Petera Jacksona. Fantastičan film "Gospodar prstenova: Dvije kule" iz 2002. godine drugi je film u jednoj od najomiljenijih trilogija. U drugom dijelu filma, članovi Prstenove družine su razdvojeni, svaki suočen sa svojim opasnostima, dok svi nastoje boriti se protiv zlih sila koje pokušavaju uništiti Međuzemlje.

Orlando Bloom je u trilogiji Gospodar prstenova, kao i u Hobitu, utjelovio legendarnog vilenjačkog ratnika i princa Legolasa. Trilogija Gospodar prstenova osvojila je mnogo nagrada te oduševila kritičare i publiku. Drugi film, Gospodar prstenova: Dvije kule, na IMDb-u ima ocjenu 8.8 od 10, a na Rotten Tomatoesu 95 posto od kritičara i publike. 

U kojem vam je od ovih filmova Orlando Bloom bio najbolji? Svoje odgovore podijelite u anketi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.