Velika Zagrebačka premijera kazališne hit komedije "Prekid preko veze"

Foto: Bojana Zibara

Moderna varijacija ljubavnog trokuta, svakidašnje situacije prekida ljubavnih veza ispričane iz novog kuta, nepredvidivi preokreti i vrhunska gluma ispunili su sinoć Satirično kazalište Kerempuh. Mnogobrojna publika ovacijama je nagradila postromantičnu predstavu "Prekid preko veze", europski hit francuskog autora Tristana Petitgirarda, dobitnika prestižne Molièreove nagrade, a u pojedenim trenucima od prevelikog oduševljenja publike i salvi smijeha glumci su uzimali duže pauze, što je rijedak slučaj.

U produkciji kazališta Moruzgva, pokretačice i osnivačice Ecije Ojdanić, predstava proizašla iz pera renomiranog autora, dramaturga, redatelja i glumca Tristana Petitgirarda postala je nezaobilazna među ljubiteljima kazališta diljem Europe. A za hrvatsku inačicu predstave zaslužna je glumačka postava, koja se pokazala kao ultimativan pogodak kada je u pitanju komedija, a čine ju  Matija Šakoronja, Petra Kurtela i Filip Detelić, svi redom nagrađeni prestižnom Nagradom hrvatskog glumišta. Režiju potpisuje Krešimir Dolenčić, a prevoditeljica Ursula Burger zadužena za prijevod izvornog teksta.

Zagrebačku premijeru nisu propustili ni Ana Begić Tahiri, Jelena Miholjević, Enes Vejzović, Ksenija Pajić, Ankica Dobrić, Daria Lorenci, Josipa Pavičić i brojni drugi.

Posebnost upravo ove jedinstvene postromantične komedije je humorističan prikaz rada neobične agencije specijalizirane za - prekide veza. Pa je tako publika imala priliku uživati u nevjerojatnim situacijama, duhovitom i oštrom promišljanju o ljubavi, prekidima i svemu što se događa između dvoje, u ovome slučaju troje ljudi. Tekst satkan od svakodnevnih situacija i svima ne baš omiljene aktivnosti – obavijestiti drugu stranu da je ljubavnoj vezi došao kraj – u režiji Krešimira Dolenčića te u izvedbi vrhunskih glumaca postaje djelo koje ne biste smjeli propustiti.

"Jako sam sretan i počašćen što sam imao priliku pogledati i hrvatsku inačicu i zaista čestitam cijeloj glumačkoj ekipi jer su moju zamisao sjajno pretočili u ovaj kazališni komad! Obzirom da se predstava odigrava u puno europskih gradova, večerašnja energija publike i glumaca me oduševila i drago mi je vidjeti dupkom puno kazalište te ozarena lica koja izlaze iz njega!" – istaknuo je autor teksta Tristan Petitgirard.

Prije održane zagrebačke premijere predstava je odigrana već tridesetak puta, što je i posebnost rada i djelovanja kazališta Moruzgva te će nadalje u Zagrebu zaživjeti u Scenoteci. Već sada, prema velikom interesu publike, daje se naslutiti kako je hrvatskoj kazališnoj sceni nedostajalo upravo kvalitetnih tekstova i kazališnih komada, poput ovoga, koji publiku tjeraju da budu prisutni.

"Iako nam je ovo tridesetpeta izvedba predstave, ovakvu energiju i reakciju publike još nismo imali. Vjerovao sam da će publika dobro reagirati posebice na samu tematiku koju im donosimo, a obzirom i na interakciju koju imam s publikom tokom predstave, oduševljen sam reakcijom te je ovo potvrda cijelom timu da smo napravili zaista odličan kazališni komad!" - istaknuo je glumac Filip Detelić.

Brojni zaljubljenici u dobar humor i kazalište imat će priliku pogledati predstavu već u srijedu, 23. listopada od 20 sati. Ulaznice za prvu zagrebačku reprizu u Scenoteci moguće je nabaviti putem linka za prodaju ulaznica.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.