Pristižu prve reakcije na Gladijator II, kritičari pišu da će ući u filmsku povijest

Screenshot: YouTube/Paramount Pictures

DUGOOČEKIVANI epski povijesni film Gladijator II u petak navečer je imao prvu projekciju u Los Angelesu pred publikom koju su činili članovi Američke akademije filmskih umjetnosti i znanosti (AMPAS) i Ceha filmskih glumaca (SAG).

Filmski kritičari toliko su oduševljeni novim filmom Ridleyja Scotta da mu predviđaju brojne nominacije za Oscara. Scott, koji iza sebe ima tri nominacije za najboljeg redatelja, napokon bi mogao dobiti Oscara u svojoj kategoriji. Od glumaca, najviše su pohvala pokupili Denzel Washington, kojem predviđaju trećeg Oscara, i zvijezda filma Paul Mescal.

Društvene mreže vrve pozitivnim komentarima gledatelja koji pišu da je Gladijator II dostojan nasljednik originalnog filma iz 2000. godine.

"Gladijator II je prava epska i priča i najbolji film Ridleyja Scotta u posljednjih nekoliko godina. Paul Mescal je sjajna akcijska zvijezda, a pritom ne gubi ustrajnost kojom se iskazao u indie filmovima, što ga čini pravim nasljednikom prijestolja. Denzel Washington dominira svakom scenom, bez da pretjeruje", napisao je na X-u kritičar Erik Anderson.

"Gladijator II je najbolji film Ridleyja Scotta otkako je snimio Marsovca. Grandiozan, krvav i žestok akcijski spektakl koji se nadovezuje na naslijeđe originalnog filma. Film ima predivnu scenografiju i prikazuje brojne epske bitke. Paul Mescal briljira. Denzel Washington dominira scenom i izgleda kao da uživa u svakoj sekundi", piše Scott Menzel.

"Nevjerojatno iskustvo koje će ući u povijesti kinematografije. Ne samo da nadmašuje originalni film već nadilazi i legendarne nastavke poput Kuma II, Viteza tame i ostalih. Ridley Scott se nije suzdržavao", napisao je @theatomreview.

O čemu se radi u Gladijatoru II?

Radnja Gladijatora II događa se dva desetljeća nakon kraja prvog filma. Priča prati Lucija (Mescal), sina Lucille (Connie Nielsen) iz prvog filma, koji sa svojom ženom živi u Numidiji.

Nakon što rimska vojska pod vodstvom generala Marka Akacija (Pedro Pascal) okupira pokrajinu u kojoj živi, Lucije ostaje bez svega i biva bačen u ropstvo. Kao gladijator kojeg podučava njegov vlasnik i mentor Makrin (Washington), mladi muškarac kreće u osvetu protiv Rimskog Carstva.

U glumačkoj postavi našli su se i Joseph Quinn, Fred Hechinger, Derek Jacobi, Tim McInnerny, Alexander Karim, Rory McCann, Alec Utgoff, May Calamawy, Lior Raz, Peter Mensah i Matt Lucas.

Gladijator II u kina dolazi 13. studenoga.

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.