On je u krevetu s vragom: Denzel Washington komentirao lika kojeg glumi u Gladijatoru

Screenshot: Youtube

DENZEL Washington trenutačno s ostatkom kolega promovira povijesni film Gladijator II redatelja Ridleyja Scotta. Washington je u filmu utjelovio Macrinusa, bogatog trgovca oružjem i bivšeg gladijatora koji planira preuzeti kontrolu nad Rimom.

Glumac je u nedavnom intervjuu tijekom press-turneje pričao o tome što misli o liku kojeg je utjelovio. Kako izvještava The Hollywood Reporter, Washington se našalio i rekao da je njegov lik zapravo dobar te samo pogrešno shvaćen, a onda odgovorio:

"On pokušava iskoristiti sve. Iskoristio bi svoju majku, iskoristio bi svoju djecu. Već je potrošio svoju dušu pa mu ništa nije ostalo. On je u krevetu s vragom", komentirao je glumac te otkrio i kako mu je bilo na setu filma na Malti. 

"Kada biste se šetali, bilo je kao da ste u Rimu; činilo se kao da je tamo deset tisuća statista i konja. Bilo je kao u mašti, kao igra, zabavno. Samo obucite opremu, haljine i krenite, tako ja to vidim. Oblačim ovu haljinu, ovo prstenje i ludim", dodao je Washington.

Podsjetimo, radnja filma događa se dva desetljeća nakon događaja iz originala. Priča prati Lucija (Mescal), sina Lucille (Connie Nielsen) iz prvog filma, koji sa svojom ženom živi u Numidiji. Nakon što rimska vojska pod vodstvom generala Marka Akacija (Pedro Pascal) okupira pokrajinu u kojoj živi, Lucije ostaje bez svega i biva bačen u ropstvo. Kao gladijatora podučava ga njegov vlasnik i mentor Makrin (Washington), a mladi muškarac kreće u osvetu protiv Rimskog Carstva.

 

Prošlog petka, 18. listopada, bilo je prvo prikazivanje filma u Los Angelesu pred publikom koju su činili članovi Američke akademije filmskih umjetnosti i znanosti (AMPAS) i Ceha filmskih glumaca (SAG), a reakcije brojnih kritičara su pozitivne. Neki od njih predviđaju puno nominacija za Oscara. 

"Gladijator II prava je epska priča i najbolji film Ridleyja Scotta u posljednjih nekoliko godina. Paul Mescal sjajna je akcijska zvijezda, a pritom ne gubi ustrajnost kojom se iskazao u indie filmovima, što ga čini pravim nasljednikom prijestolja. Denzel Washington dominira svakom scenom, bez pretjerivanja", napisao je na X-u kritičar Erik Anderson.

Ostale kritike možete pročitati ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.