Al Pacino otkrio da je nakon Kuma odbio jednu od najtraženijih filmskih uloga

Foto: EPA/Screenshot: YouTube/Lucasfilm

AL PACINO je u novim memoarima, nazvanima Sonny Boy, otkrio da mu je nakon Kuma ponuđena uloga u jednoj od najprofitabilnijih filmskih franšiza svih vremena, no nije bio zainteresiran.

Renomirani glumac se nakon uloge Michaela Corleonea u Coppolinom Kumu preko noći pretvorio u svjetsku zvijezdu, zbog čega su mu odmah počele pristizati ponude za uloge u visokobudžetnim filmovima. Jedna od njih bila je uloga Hana Sola u filmu Ratovi zvijezda IV: Nova nada, iz 1977. godine.

"Kum me pratio gdje god da sam išao i zasjenio sve što sam radio. Bio sam sramežljiv oko svega toga, ali svijet mi nije dopuštao da budem sramežljiv. Osjećao sam se zbunjeno zbog tog meteža. Nakon Kuma, dopustili bi mi da igram bilo koju ulogu. Ponudili su mi ulogu Hana Sola u Ratovima zvijezda", napisao je Pacino u svojoj knjizi, prenosi Entertainment Weekly.

Ulogu je odbio nakon razgovora s mentorom

Ulogu Hana Sola odbacio je tek nakon što je pročitao scenarij i proslijedio ga svojem učitelju glume Charlieju Laughtonu.

"Čitam ja tako scenarij za Ratove zvijezda. Proslijedim ga Charlieju i kažem mu: 'Charlie, ovo nije uloga za mene.' On me nazove natrag i kaže: 'Slažem se.' Tako da nisam prihvatio tu ulogu", prisjetio se oskarovac.

Laughton je bio učitelj glume koji je radio u školi Herbert Berghof Studio, gdje se proslavio u 1960-ima. Uz glumca i redatelja Leeja Strasberga, Laughton je bio doživotni prijatelj i mentor Pacinu, koji je zbog utjecaja svojih renomiranih učitelja odbijao glumiti u blockbusterima i popularnim franšizama.

Ulogu Hana Sola u Ratovima zvijezda naposljetku je dobio Harrison Ford, kojem je taj film zauvijek promijenio život. No, za razliku od Pacina, koji je nakon uspjeha Kuma odbijao blockbustere, Ford se odlučio okrenuti popularnim filmovima koji su ga pretvorili u jedno od vodećih lica Hollywooda. 

Pacino nije bio jedini glumac kojemu je ponuđena jedna od najtraženijih uloga u Ratovima zvijezda. Prije nego što je Ford uopće došao na radar casting direktorima, ulogu Hana Sola odbili su Sylvester Stallone, Kurt Russell i Burt Reynolds. Reynolds je čak rekao da je kasnije požalio zbog svoje odluke.

Reynolds je jednom prilikom otkrio da mu je ponuđena i uloga Michaela Corleonea u Kumu, ali Marlon Brando je prijetio da će dati otkaz ako bude morao raditi s njim. Još neki velikani kojima je Paramount ponudio ulogu Michaela bili su Jack Nicholson, Robert Redford, Warren Beatty i Ryan O'Neal.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.