Pet vježbi i aktivnosti koje možete raditi kod kuće, a pomoći će vam smršavjeti

Foto: Shutterstock

AKO VAM ideja odlaska u teretanu nije omiljena, a kod kuće vam je dosadilo raditi iste vježbe, postoje još neke opcije koje možete isprobati u svojoj rutini. Naime, za mršavljenje ne morate samo raditi treninge kako biste vidjeli rezultate, iako je to najuspješnija metoda. Ako želite neku promjenu, u nastavku izdvajamo vrste aktivnosti i vježbi koje možete ubaciti kako biste malo promijenili rutinu, a i dalje brinuli o tome da ste u formi i gubite kilograme. 

Duljinu i intenzitet svih vježbi i aktivnosti možete prilagoditi svojim potrebama, a postupno pojačavati intenzitet izvođenja vježbi. 

Vožnja sobnog bicikla

Iako s dolaskom ljeta mnogi od nas žele što više vremena provoditi vani i biti fizički aktivni, visoke temperature to ponekad onemogućuju. Zato, ako želite voziti bicikl, ali se ne izlagati visokim temperaturama, pokušajte svoju uobičajenu kilometražu "odvoziti" na sobnom biciklu.

Korištenje sobnog bicikla pomoći će ubrzati rad metabolizma i sagorjeti kalorije, posebice ako namjestite jači otpor na biciklu. Vožnja sobnog bicikla tonira i jača mišiće u nogama, gluteusima i trbušnim mišićima, prenosi Health Shots.

Plesanje

Još jedan način kako možete sagorjeti kalorije, a da zapravo ne morate raditi uobičajene vježbe, jest plesanje. Sagorijevanje kalorija uz plesne vježbe više nalikuje zabavi nego običnoj tjelovježbi. Opcije su različite: možete samostalno plesati ili gledati videozapise na kojima drugi rade određene plesne vježbe i usput se dobro zabaviti. 

Ples ubrzava otkucaje srca i tonira mišiće cijelog tijela, čime predstavlja odličnu aktivnost za gubitak kilograma s vremenom. Osim dobrobiti za fizički izgled i zdravlje, plesanje utječe i na mentalno zdravlje te je odličan način kako se opustiti i ublažiti stres pod kojim se nalazite. 

Penjanje po stepenicama

Ako kod kuće imate više stepenica, možete ih iskoristiti kao još jednu fizičku aktivnost za gubitak kilograma. Kako prenosi Health Shots, ova vježba visokog intenziteta usmjerena je na područje nogu, jača kardiovaskularnu kondiciju i pomaže u mršavljenju. Hodati možete koliko god možete, a možete si postaviti i izazove. Kako biste odradili "trening" na stepenicama, postavite si tempo za hodanje ili nemojte hodati stepenicu po stepenicu, već nogom prekoračite dvije stepenice odjednom. 

Preskakanje vijače

Mnogi su u djetinjstvu voljeli preskakati vijaču, ali ova zabavna aktivnost je i odlična vježba koja pomaže s gubitkom kilograma. Čak i ako u danu izdvojite samo deset minuta za preskakanje vijače, ta vremenski kratka vježba pomoći će vam sagorjeti više kalorija i ubrzati gubitak težine, s obzirom na to da za preskakanje vijače radi cijelo tijelo, prenosi Health Shots.

Marinci (Burpees)

Vježba Marinci mnogim vježbačima nije omiljena jer je fizički izazovna, ali voljeli je ili ne, ova vježba visokog intenziteta pomaže u ostvarivanju odličnih rezultata. Marinci kombiniraju trening snage s kardio vježbanjem, čime utječu na toniranje mišića i istovremeno sagorijevanje masti. Kako biste pravilno napravili vježbu Marinci, pogledajte videozapis u nastavku.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.